Палитра от 16 разказа за търсенето на смисъл и конфликтите в живота на модерния човек

1621
Палитра от 16 разказа за търсенето на смисъл и конфликтите в живота на модерния човек
Снимка: ЕРА

„Глава, пълна с радост” е сборник от 16 истории, които по необичаен начин интерпретират драмата на модерния човек. Животът на героите се разпада, разпадат се и те самите на съставните си части, губят почва под краката си. Те не знаят повече кои са и се лутат да открият себе си. Преходността, страданието, старостта, самотата, смъртта са основни теми в книгата, но в нея присъстват и светли мотиви – морето, плажът, вятърът, виното.

Всеки разказ рисува сблъсъка между външния свят и вътрешния мир на съвременния човек и по забележителен начин интерпретира общочовешките ценности. Сборникът се отличава с умело изградения ритъм на действието и разнообразната палитра от жанрове, с убедителността при изграждане на необичайни герои и ситуации, с литературните и културни препратки.

"Капанът" е поставен. За кого ще щракне той?

Знам кой е убиецът на сестра ми. Написах тази книга за него. Преди 12 години сестрата на Линда Конрадс е убита. Извършителят никога н...

Огнен Спахич е сред най-видните представители на новата вълна в черногорската литература. Младият писател се стреми към майсторството на големи световни разказвачи като Карвър, Пинчън, Хемингуей по свой неповторим начин, без да им подражава. „Глава, пълна с радост” е носител на Наградата на ЕС за литература през 2014 г. и е достойна заявка за издигането на балканската литература на световния културен небосклон.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com