"Пепеляшките" - една грешка променя всичко...

41852
"Пепеляшките" - една грешка променя всичко...
Снимка: Ентусиаст

В началото на октомври „Ентусиаст“ публикува оглавяващия всички класации за криминални бестселъри роман „Пепеляшките“ от Кристина Улсон. „Пепеляшките“ е дебютната книга на шведската писателка. До момента романът е преведен на английски, немски, френски и испански език и са продадени над 70 000 екземпляра. Книгата е първата от поредицата за следователя Фредрика Бергман. През 2010 г. и 2011 г. следващите два романа от поредицата – The Daisy и Guardian Angels, са номинирани в категорията „Най-добър криминален роман на годината“ от Шведската Академия за криминална литература. Филмовите права за „Пепеляшките“, The Daisy и Guardian Angels са продадени на една от най-големите продуцентски компании в Скандинавия, а правата за книгите - в повече от 15 страни. През 2010 г. Кристина Улсон е отличена с наградата Stabilo за „Най-добър криминален автор в Южна Швеция“.

Криминалният роман „Пепеляшките“ изследва най-тъмните страни на човека. Кристина Улсон насочва вниманието на читателя към психологията на насилието. Писателката се впуска в тежкия свят на престъпленията с история за мъж, твърдо решен жестоко да отмъсти на някога съгрешили майки чрез техните невинни деца. Следователите бързо разбират, че си имат работа с психопат, чиито мотиви са толкова неясни, колкото са ужасни и методите му.

Списъкът на омразата

Представете си, че сте искали някой да умре, и това се случи... Но ако убиецът е момчето, което обичате? Валъри и Ник са различни - ...

Шестгодишната Лилиан изчезва от влака между Гьотеборг и Стокхолм точно когато спира на Централна гара в столицата. Комбинацията от малшанс, разсейване и прецизното планиране на непоколебим похитител са причината момиченцето да потъне в дън земя. Заподозрян е бащата на Лилиан, известен със склонността си към насилие. Полицията впряга веднага всичките си ресурси, за да открие момичето и да накаже извършителя.

Легендарният комисар Алекс Рехт поема полицейското разследване. Негови помощници са енергичният инспектор Педер Рюд и цивилният следовател Фредрика Бергман, чиято детска мечта да стане цигуларка в действителност ѝ отрежда съвсем друга кариера. Надеждата на полицията, че скоро ще открие детето живо и здраво и ще арестува бащата се превръща в илюзия, когато медицинска сестра и лекар от Спешното отделение на болницата в Умео откриват трупа на дете, захвърлен на тротоара пред болницата, с надпис „отхвърлено“ на челото. „Греховете на майките бяха причина за смъртта на децата.“ Но защо? Какви са тези грехове? Защо невинно дете плаща за постъпките на майка си?

„Пепеляшките“ е завладяващ криминален роман, в който напрежението и ужасът приковават вниманието на читателя от първата до последната страница. Като експерт по борба с тероризма в ОССЕ във Виена Кристина Улсон използва професионалните си познания, за да засили ефекта на този блестящ дебют. Авторката създава вълнуваща сюжетна линия, наситена с обрати, в която преплита редица съдби, минало и настояще.

Кристина Улсон е родена през 1979 г. в Кристианстад, Швеция. „Пепеляшките“ е дебютният ѝ роман. Книгата е първа от поредица, последвана от „The Daisy“ и „Guardian Angels“, които се превръщат в световни бестселъри.

Любов, семейни тайни и вражди под небето на Прованс

В сърцето на Прованс две враждуващи фамилии водят истинска война. Ревност, лъжи и алчност създават смъртоносен водовъртеж… Трид...

Писателската професия не е единствена за авторката. Тя е работила като дипломат в Министерството на външните работи, като анализатор във Военната академия, анализатор в Тайните служби и аташе в Багдад. Автор е на редица научни трудове на външнополитическа тематика. От януари 2011 г. Кристина е експерт по борба с тероризма в ОССЕ във Виена. Така тя е на крачка да осъществи детската си мечта: да бъде едновременно агент на ЦРУ и писател.

През 2010 г. Кристина Улсон е отличена с наградата Stabilo за „Най-добър криминален автор в Южна Швеция“.

 

В момента писателката живее във Виена, Австрия.

Издателство "Ентусиаст" ще отбележи Световния ден на Роалд Дал

Учебната година започва най-добре с празненство. Всички деца очакват с нетърпение 13 септември – Световния ден на Роалд Дал, за д...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com