Ще открие ли човечеството тайната на вечната младост?

1061
Ще открие ли човечеството тайната на вечната младост?
Снимка: Издателство "Сиела"

В „Без възраст“ д-р Андрю Стийл обобщава всички най-нови постижения в медицината и биологията, свързани с темата за стареенето.

Еликсирът на вечната младост, тайната на дълголетието и крепкото здраве са едни от темите, вълнуващи човечеството от хилядолетия. И докато броят на столетниците нараства значително през последните десетилетия, това не означава и по-добър и здрав живот – напротив, качеството на живот с напредването на възрастта се влошава рязко.

Откъс от "Искронишка" от Алекс Астър

1. Айсла Айсла Краун често пропадаше през туфи от звезди и се озоваваше на далечни места. Винаги без разрешение… и както изглеж...

Могат ли обаче постиженията на науката да спрат стрелките на часовника и да „замразят“ процесите на стареене и дори да ги излекуват?

В приносното издание „Без възраст“ изтъкнатият биолог и физик д-р Андрю Стийл обобщава с неустоимо чувство за хумор всички най-нови открития в медицината и биологията, свързани с темата, и посочва конкретни експериментални терапии, които ще доведат до коренни промени в разбиранията ни за остаряването и навярно ще предизвикат революция в начина на живот на бъдещите общества.

Младият учен ще представи изданието в рамките на Софийски фестивал на науката, където на 13 май от 14:30 до 15:30 ч. в Зала 42 на Тех Парк-София ще разкаже малко по-подробно за книгата и ще повдигне завесата над смайващата наука биогерентология.

Съвременното виждане е, че стареенето не е единичен процес, а съвкупност от биологични промени, които правят старите организми различни от младите. А идеите за третиране на процесите на стареене вече не са абстрактни теории – дори в момента те се тестват в лаборатории и болници по целия свят.

Книжен феномен в TikTok вдъхновява продуцентите на "Здрач" за нов фентъзи филм

Бихте ли прочели книга за омагьосан остров, който се появява веднъж на 100 години, за да стане арена на смъртоносна игра между шестима ...

Базирайки се на редица проучвания, собствения си опит и множество източници специалистът прави оптимистична прогноза ще доживеят ли съвременните хора до революционните години, в които факторът стареене ще бъде елиминиран напълно. Той проследява неговата история, различните аспекти на този процес, как се заражда биогерентологията, какви са последните изследвания в областта и на какъв етап е медицината от постигането на мечтата си – да създаде методи, които да идентифицират основните причини за дисфункциите, свързани с напредването на възрастта, и да „излекуват“ стареенето.

На достъпен език Стийл обяснява кои са най-точните биомаркери, с които може да бъде проследено стареенето, кои са предизвикателствата пред клиничните проучвания. Не спестява и полезни съвети как да увеличим максимално личните си шансове за забавяне на стареенето и какво трябва да направят обществата и правителствата, за да се случи биомедицинската революция възможно най-скоро.

С много чувство за хумор, огромно количество любопитна и полезна информация, както и немалко вълнуващи и куриозни истории, „Без възраст“ кани човечеството на предизвикателно приключение към по-дълъг, по-пълноценен и по-щастлив живот.

Д-р Андрю Стийл е специалист по изчислителна биология. Той е научен сътрудник в института „Франсис Крик“ в Лондон, който използва компютри, за да декодира човешката ДНК и да разгадае тайните, скрити в някои от най-големите бази данни на съвременната биология. Има и докторска степен по физика от Оксфордския университет, където използва ускорители на частици, за да вникне в принципите на магнетизма и свръхпроводимостта. Преходът от физика към биология настъпва, когато осъзнава, че стареенето е основна причина за човешкото страдание, и решава да стори нещо по въпроса. Има публикации и участия в Guardian, Sky News, TheOneShow, ImpossibleEngineeringи ThroughtheWormholeна Discovery, както и Inside Science и Newshourна BBC Radio 4.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

Отиде си писателят Пол Остър

"На половината път до теб" - вълнуващ роман за една необикновена любов

Брайън Трейси разкрива как да работим по-умно и да печелим повече в "Печели колкото наистина заслужаваш"

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги