Тишината, която може да ни убие

1639
Тишината, която може да ни убие
Снимка: Издателство "Ентусиаст"

Издателство "Ентусиаст" издава новия роман на Розамънд Лъптън „Тишина“

Британската писателка Розамънд Лъптън се завръща у нас с третия си световен бестселър „Тишина“. Седмица преди Коледния панаир на книгата „Ентусиаст“ издава този смразяващ психотрилър за безусловната любов на една майка, за крехкостта на природата и жестокостта ни към нея, за способността да чуваш и да бъдеш чут, когато това изглежда напълно невъзможно, за мълчанието в един брак, което може да се окаже пагубно. Дори смъртоносно.

"Ентусиаст" публикува втори том с творбите на Андерсен

Изданието допълва поредицата „Събрани приказки и разкази“ от датския писател След като откриха някои от любимите си творби...

Лъптън е позната на българските читатели с две хитови заглавия. Първият ѝ роман „Сестра“, бестселър на „Sunday Times“ и „New York Times“, се превръща в най-бързо продавания дебютен роман от британски автор за 2010 г., с международни продажби от над милион и половина екземпляра. Получилият похвалите на критиците „После“ също влиза директно в списъка с бестселъри на „Sunday Times“, като само в Обединеното кралство са продадени над 200 000 копия.

„Тишина“ повтаря успехите на „Сестра“ и „После“. Брилянтно написана, всепоглъщаща и зловеща, книгата проследява историята на Ясмин и нейната глухоняма дъщеря Руби, които пристигат в Аляска, за да открият изчезналия баща на малкото момиче. Мат е документалист, който месеци наред се опитва да улови красотата на ледената тундра. Внезапно обаче попада в нейния капан, след като малкото селце, превърнало се в негов дом, е опожарено из основи. Без оцелели. Ясмин отказва да приеме новината за смъртта на своя любим. Особено след признанието му, че е целунал друга жена.

Дни наред Ясмин и Руби се скитат сами сред мразовитата пустош, където няма живот. Където няма никого. Където няма нищо. Където дори сълзите се смразяват, докато се стичат по лицето. Където има само тишина. Една нощ продължава петдесет и четири дни. А може би някъде в мрака някой ги наблюдава. Заплахата е там, но не се чува и не се вижда. Студът боли, а мълчанието може да крещи.

Вестник „Уошингтън поуст“ сравнява „Тишина“ с творби от ранга на „Завръщането“ и „Омразната осморка“, „Red Magazine“ нарича романа „смразяващо добър“, a „Дейли мейл“ го определя като „най-добрия трилър за 2015“. Скоро по книгата ще бъде създаден от пълнометражен филм, след като правата са откупени от продуцентската компания „FilmNation“. За кинопремиерата на „Тишина“ все още се очакват подробности.

Как Лора се научи да брои до десет

Издателство "Ентусиаст" публикува най-новата история за деца от Сотир Гелев на Международния ден на детската книга Една котка на име С...

Розамънд Лъптън завършва университет в Кеймбридж през 1986 г. Пише критични обзори за книги в „Literary Review“ и получава покана да се присъедини към Кралския театър в Лондон, а по-късно печели конкурс за написване на телевизионна пиеса и започва работа като сценарист на филми в телевизията.

Дебютната е книга „Сестра“ е разпродадена в тираж от над милион и половина копия. Книгата печели наградата за най-добър дебютен роман „Ричард и Джуди“ за 2011 г., първа награда за роман на критиците от „Strand Magazine“, номинирана е за наградата за най-добър дебютен роман на годината Waverton Good Read Award и е избран от Радио 4 за „Книга преди лягане“. Вторият ѝ роман „После“ „После“ също влиза директно в списъка с бестселъри на „Sunday Times“, като само в Обединеното кралство са продадени над 200 000 копия.

„Тишина“ е третият ѝ роман.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги