"Ватиканската принцеса" разказва скандалната история на Лукреция Борджия

6847
"Ватиканската принцеса" разказва скандалната история на Лукреция Борджия
Снимка: Издателство "Ентусиаст"

В края на лятото Кристофър Гортнър се завръща на българския пазар с поредната си блестяща историческа сага, която разкрива непознатата досега история на папската принцеса Лукреция Борджия. „Ватиканската принцеса“, издадена от „Ентусиаст“, е необичаен роман за една противоречива личност, която повечето автори, увлечени от нейния образ, виждат като безскрупулна и развратна красавица, убийца и отровителка.

Кристофър Гортнър е познат на българските читатели със световнопризнатите исторически романи „Признанията на Катерина Медичи“, „Тайната на Тюдорите“, „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“, „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“ и „Интригите на Тюдорите“. Този път обаче Гортнър разказва за Лукреция, една необикновена жена, надарена с невероятен ум и проницателност, раздирана от противоречиви страсти, обичаща до полуда и обречена на много страдания и упреци.

Хитов тийн роман с премиера у нас

„Нашите мастилени сърца“ е очарователна история за горчиво-сладката първа любов След като беше публикуван в над 20 държави...

Впечатляващите разследвания, описанието на пищната атмосфера и ловката характеристика на тези бурни времена, пресъздадени във „Ватиканската принцеса“, утвърждават Гортнър като един от най-добрите автори на исторически романи в света. След подробни проучвания на историческите документи, писателят представя завършена картина на нравите и главозамайващите обрати в историята на Ватикана. До папата и неговите синове съперници Чезаре и Хуан обаче изпъква Лукреция, която така и не успява да се освободи от бремето на своята фамилия и да избяга от съдбата си.

Каква е истината за дъщерята на Родриго Борджия – папа Александър VI? Дали тя е въплъщението на фаталната жена? Или е типична представителка на скандалния род на Борджиите, превърнали се в мит с бързото им издигане от обикновени свещенослужители в испанската провинция до върха на църковната йерархия през ренесансовия XV век?

Главоломно следващи едно след друго безмилостни убийства, безпримерни интриги, грубо сексуално насилие и войни се преплитат в тази книга. Но в романа има и много любов, носеща типичната за Ренесанса жизненост, довела до ненадминати върхове в световната култура.

Кристъфър Гортнър е автор на изключително добре посрещнатите исторически романи у нас и по света „Признанията на Катерина Медичи“, „Тайната на Тюдорите“, „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“, „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“ и „Интригите на Тюдорите“. Притежава магистърска степен по литература със специалност „Ренесансови науки“ от Ню Колидж ъф Калифорния. След 11-годишна кариера в модния бизнес, Гортнър посвещава следващите 12 години на държавния здравен сектор. През 2012 г. Кристъфър Гортнър се отдава изцяло на писателска кариера, радвайки се на международния успех на романите си.

"Непознатото дете" от Е. Т. А. Хофман за първи път на български

„Непознатото дете“ от Е. Т. А. Хофман за първи път на български Премиерата на илюстрованата музикална книга ще се състои н...

По време на дългите си пътувания, посветени на проучването на историческите факти за книгите си, писателят танцува галиард в бална зала от времето на Тюдорите и е живял в испански замък. Книгите на Гортнър получават световно признание и до момента са преведени на 21 езика. Продадени са над 400 000 екземпляра. Кристъфър Гортнър участва в редицата писателски конференции в САЩ и по света. Освен това е пламенен защитник на правата на животните и въпросите, свързани с проблемите на околната среда.

Наполовина испанец по произход, той живее в Северна Калифорния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com