Започва "Пролетният базар на книгата"

24940
Започва  "Пролетният базар на книгата"

Днес ще бъде открит „Пролетният базар на книгата". За първи път тази година, изложението е с увеличена площ и ще бъде разположено на три етажа в Националния дворец на културата. Панаирът ще продължи до 8-ми юни включително.

Специални гости на официалното откриване на пролетния базар на книгата тази година са Негово превъзходителство Сюлейман Гюкче - посланик на Република Турция в София и аташето по културата и туризма Джамал Теканат. За откриването в София пристига един от най-именитите турски автори - Ахмед Юнит, който ще представи най-новата си книга "Дервишката порта".

От 3 до 8 юни на сцената на културната програма по етаж "Изток" може да бъде разгледана специалната изложба на корици, която Асоциация "Българска книга" организира съвместно с предаването "Денят започва с култура" по БНТ. Асоциация "Българска книга", съвместно с български писатели, поети и преводачи организира също благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина.

За да се срещне с българските читатели, за откриването на пролетния базар, пристига и сръбският писател Братислав Петрович. В рамките на културната програма ще бъдат и премиерите на новите стихотворения и на поетесата Федя Филкова.

По случай 100 години от рождението на Хулио Кортасар под патронажа на посланика на Аржентина в България ще има специални джаз четения. Премиерата на романа "Събирач на дневници" на Леа Коен е със специалното участие на актрисата Касиел Ноа Ашер.

На щандовете на издателствата се организират също и срещи с автограф с известни български писатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги