АЕЦ "Козлодуй" ще наема младежи

9101
АЕЦ "Козлодуй" ще наема младежи

44 младежи със средно и висше образование започнаха работа в АЕЦ "Козлодуй" по програмата "От образование към заетост" на социалното министерство. В продължение на шест месеца те ще повишават своята професионална квалификация и ще получат практически опит, а заплатите им ще се осигуряват от Агенцията по заетостта. Досега програмата е осигурила първо работно място на над 7 500 младежи в цялата страна, информира КРОС.

Мирослав Любомиров от Козлодуй е на 26 години. Завършил е местния техникум по ядрена енергетика, но няма нито ден стаж по специалността "Електроцентрали и мрежи". Казва, че по време на стажа в централата той и неговите колеги са получили всички необходими знания за справяне в сложната производствена среда.

Това е наистина едно ново начало. На друго място няма такива условия, обръщат ти внимание, дават ти нужното обучение, чувстваш се по-сигурен. Справяме се, работим самостоятелно, разказва Мирослав.

Младежите ще работят освен в електропроизводството, и в дирекциите за финанси, развитие и модернизации, безопасност и контрол.

Мога да кажа, че тези млади хора са с голям ентусиазъм, подготвени са и това ще бъде едно предизвикателство за тях и голям шанс, смята Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй", предаде БНТ.

Според шефа на атомната централа, социалната програма дава възможност за подготовка на висококвалифицирани кадри, които ще бъдат нужни както при удължаването на срока на двата реактора с по 1000 мегавата, така и за строителството на нова ядрена мощност в Козлодуй.

Редактор: Е. Гигова

АЕЦ "Козлодуй" подаде молба за 7-ми реактор

В Агенцията за ядрено регулиране е постъпило заявление, придружено с искане от страна на "АЕЦ Козлодуй-Нови мощности" ЕАД за издаване н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com