БСП се чуди какво работи Лиляна Павлова, Борисов обяснява

4755
БСП се чуди какво работи Лиляна Павлова, Борисов обяснява
Снимка: БГНЕС

За трети път от началото на политическия сезон премиерът Бойко Борисов се яви на парламентарен контрол, за да отговаря на депутатски запитвания.

Днес (12 октомври) министър-председателят дойде в НС, за да разясни на депутата от БСП Антон Кутев какво точно работи Лиляна Павлова, която е начело на Министерството за българското европредседателство.

Разпитват бивш министър по делото между Борисов и Нинова

Бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева е призована днес за разпит по делото, което премиерът Бойко Борисов и лиде...

"Не разбирам какво точно прави министърът. Австрия, която в момента държи европредседателството, няма такъв министър, а ние имаме", добави депутатът във въпроса си, като напомни, че в министерството работят около 70 човека, които получават заплати и осигуровки от бюджета.

В отговора си Борисов уточни, че Павлова ще продължи да е министър, докато не приключи "тройката", от която страната ни е част - Естония, България и Австрия.

"В държавните органи на Румъния и Хърватия има покана към България да споделим опита си, натрупан по време на нашето председателство. Работим в координация с Естония и Австрия по приетата програма, този процес ще приключи с резултати в края на 2018 г.", добави Борисов.

"Задълженията на министър Лиляна Павлова не приключват с официалното закриване на европредседателството, а с официалното приключване на трио председателството, както е залегнало в програмата на ЕС", обясни още той.

Павлова: След края на председателството ще можем по-активно да отстояваме позициите си

България вече не е председател и ще има възможност по много по-активен начин да отстоява българските позиции на предстоящите заседания....

По думите му освен това министър Павлова е председател на Съвета по европейски въпроси към МС. Той добави, че Павлова ръководи заседанията на СЕВ и координира изготвянето на проекти и планови документи.

На Павлова било възложено да координира Седмата годишна среща на страните от Централна Европа и Китай, която се проведе на 6 и 7 юли.

"Взехме решение тогава да се създаде партньорски център в България, възложено е на министър Павлова да координира работата на този център заедно с китайската страна", уточни още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика