Цацаров: Цветанов ще бъде разследван

8495
Цацаров: Цветанов ще бъде разследван

Цветанов ще бъде разследван. Така главният прокурор Сотир Цацаров отговори на въпрос, свързан с изказванията на бившия вътрешния министър и настоящ депутат Цветан Цветанов за това, че "чака да бъде разследван", предаде репортер на БГНЕС.

Главният прокурор припомни, че е казал вече, че прокуратурата ще отправи искане за сваляне на имунитета на Цветанов. "Прокуратурата няма да го отправи в първата седмица от работата на парламента. Най-малкото това е седмица, в която парламентът се конституира, избира ръководство, решава въпроси, свързани с правилника за организацията и дейността си.

Пък и приемете така – уважението към институцията парламент изисква да не започва работата си именно с такова искане, но искане ще бъде отправено", обясни главният прокурор. Към момента е отправено предложение от наблюдаващите прокурори, в което се излагат фактите, правната квалификация и предложение до главния прокурор за искане за снемане на имунитет, каза Цацаров.

Цветанов: След няколко месеца ще бъдем изправени пред нови предсрочни избори

"Убеден съм, че след няколко месеца ще бъдем изправени пред нови предсрочни парламентарни избори". Това заяви бившият министър на вътре...

"Трябва да се запозная дали действително той е съществувал като документ, за да има окончателно произнасяне, но видно от материалите по делото има позоваване на разрешение от наблюдаващ прокурор от окръжна прокуратура Велико Търново", обясни Цацаров. Прокуратурата проверява дали действително съществувало предварително разрешение на наблюдаващия прокурор за оповестяване – публично гласно на класифицирана информация, каза Цацаров.

След като приключи детайлният оглед на всички бюлетини, който започва от днес, може да се очаква и развитие по случая с бюлетините в Костинброд. Разследващите ще подредят и бюлетините по избирателни райони, за да може да се установи и кои бюлетини са годни и районите, за които те са предназначени и точният им брой. "Тоест предстои една десетдневна работа, която колкото и да изглежда на пръв поглед книжна всъщност е елемент от действия по разследването – оглед на бюлетини", каза той.

Колкото до това дали ще бъде разпитван служебният премиер по случая, главният прокурор каза, че всеки може да бъде разпитван по всичко. "В конкретния случай ние не можем да очакваме, че служебният премиер едва ли не ще дежури в печатницата", каза той за информацията, която прокуратурата опроверга, че Марин Райков ще бъде разпитван.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com