Дянков: Аз също не гласувах

12202
Дянков: Аз също не гласувах

"Аз също не гласувах. Излишно беше първият демократичен референдум да е по този въпрос", заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия.

"АЕЦ "Белене" окончателно излезе от темата, на което и да е правителство. Дори и да се върне в парламента вчера премиерът каза, че ГЕРБ ще гласува отново "против", каза финансовият министър. Според него в момента БСП се чуди как да изкара оправдание, за да може и медийното лоби, и ядреното лоби около Станишев да спечели. В крайна сметка ядреното лоби се провали – хората не излязоха да гласуват," коментира Дянков. Според него единственото хубаво нещо от гласуването е, че организацията по вота е била на ниво и референдуми е хубаво да има за в бъдеще.

"Аз смятам, че доверието към Станишев е много застрашено, допълни Дянков и прогнозира, ако не оставка на червения лидер в следващите седмици, то има голям срив в доверието към него.

"Някои от тези неща, да, може би са се знаели от моя кръг хора, призна Дянков по повод намерените документи за Белене в кашони. Това не е компромат, това е излизане на една истина, която досега се е знаела от малък кръг хора, сега се знае от повече", отговори министърът.

Следващият референдум според него трябва да е на тема екология – тема, свързана с българското Черноморие. Социалните теми отиват повече към бюджет и референдуми по такива теми не може да има. За мен въпросът на референдума беше "искате ли България да банкрутира" затова и не излязох да гласувам, посочи още финансист номер едно.

Редактор: Е. Гигова

Трайков: Не съм сигурен, че някой спечели нещо от референдума

Авторите на референдума предложиха една развалена стока в демократична опаковка и всъщност въпросът беше – съгласни ли сте да си ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com