Екатерина Захариева: "Тpакия" тpбва да се строи 4 пъти по-бързо

3914
Екатерина Захариева: "Тpакия" тpбва да се строи 4 пъти по-бързо

Около четири пъти трябва да се увеличи темпът на строителството на автомагистрала "Тракия", за да бъде спазен планираният срок за завършването й, който остава 31 май.

Това каза министърът на регионалното развитие край пътния възел "Зимница" Екатерина Захариева, която с изпълнителния директор на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров инспектира строителството на лот 4 на магистралата, съобщи БГНЕС.

Има вероятност "Тракия" да е готова за летния сезон

Смятам, че до юни месец ще има магистрала. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова ...

"Това, което видях, не ме радва", каза още строителният министър. При пълна мобилизация магистралата може да бъде готова до началото на активния летен сезон, смята Захариева. Тя уточни, че в договора с изпълнителя на строежа сдружение "Тракия IV", е предвидено удължаване на срока за завършването на обекта с времето, през което не се е работило поради неблагоприятни климатични условия и непредвидени обстоятелства.

Според Захариева утре ще има среща между изпълнителя, финансиращата банка и собствениците на фирми, от които е наета пътностроителна техника, за да се решат възникналите проблеми между тях. Захариева смята, че не съществува никаква опасност да бъде спряно европейското финансиране на обекта и допълни, че контролът на качеството на изпълнение ще продължи, както и досега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com