Комисията за "Белене" ще работи до края на март

5873
Комисията за "Белене" ще работи до края на март

Народното събрание удължи срока на работа на временната анкетна парламентарна комисия за АЕЦ "Белене". Новият срок е до 29 март 2013 година.

Първоначалното искане беше срокът да е до 25 януари 2013 година, но след предложение на депутата от ГЕРБ Станислав Иванов срокът беше удължен, предаде БГНЕС.

Депутатите използваха точката от дневния ред за удължаване на срока на действие на комисията за изясняване на факти и обстоятелства около проекта АЕЦ "Белене".

Днес дебатът за "Белене" се превърна в изпит по математика, където от всички страни заваляха цифри и статистики, към които медиите не проявиха особен интерес.

В продължение на 10 години измамата "Белене" е лишила българските граждани от приходи, 1,8 милиарда лева са заровени вече там, каза Иван Иванов от СК и поиска удължаване на срока на комисията до 25 януари другата година. Според него комисията трябва да излезе с доклад, за да може българските граждани като отидат на референдума на 27 януари да направят своя избор. Нека да не бъркаме референдума за "Белене" с работата на нашата комисия, отговори му депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

 

Скандалите покрай АЕЦ "Белене" нямат край

Руската страна много добре е знаела каква е нашата оценка за оборудването за АЕЦ "Белене" още при започването на преговорите с "Атомстр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com