Корнелия Нинова: Алтернативата ни за КПКОНПИ е друг закон

4037
Корнелия Нинова: Алтернативата ни за КПКОНПИ е друг закон
Снимка: БГНЕС

С мнозинството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" и с подкрепата на ДПС Сотир Цацаров ще бъде новият председател на КПКОНПИ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите за избор на председател на КПКОНПИ.

"Преди две години беше създадена КПКОНПИ. Ако днес попитаме някого извън тази зала с какво свързва КПКОНПИ, повечето хора ще кажат с незаконно придобитата тераса на нейния председател Пламен Георгиев. Какво последва от това - за награда лично премиерът го направи консул.

ДПС подкрепя Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ

ДПС ще подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Симеон Симеонов...

Това прилича ли ви на борба с корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество? Не! За две години Комисията доказа своята неефективност.

Г-н Цацаров сподели при изслушването, че ще се опита да я събуди. Вярваме, че ще положи всички усилия, професионални, на които е способен. Г-н Цацаров, тази комисия не е заспала, тя е мъртво родена. Тя е такава, защото няма разследващи функции", подчерта лидерът на БСП.

Тя посочи, че по този въпрос има алтернатива и БСП я е предложило с друг закон, но той не е бил приет. "Сега сме го внесли отново. Намира се в деловодството и вероятно скоро ще го гледаме", допълни още Нинова.

Тя посочи, че всички са се съсредоточили председателя да се избира от председател. Според нея по-важно е, че БСП предлага друга структура на тази комисия.

Антикорупционното бъдеще с марка "Цацаров" - сватба или брадва?

По същия начин, както се справи начело на прокуратурата – нищо, празни приказки, нито едно завършено дело за корупция срещу предс...

"Но понеже най-голяма публичност придоби предложението ни за избор от президента, искам да се спра на това. Многократно сте демонстрирали мандатно мислене. Темата корупция не може да се мисли в мандати, тя трябва да се мисли дългосрочно и визионерски.

Сега президент е Румен Радев, следващият, по-следващият може да е друг човек, подкрепен от друга партия. Ние предлагаме принципно решение на въпроса", допълни още Нинова.

"При изслушването си г-н Цацаров сподели, че законът е несъвършен", каза Нинова и посочи, че той не може да ги внесе, но БСП може.

"Второто, което се внушава срещу БСП - "нямат кандидат". Уважаеми народни представители, щеше да е върховно политическо лицемерие да се изправя да кажа: ние не признаваме този закон, тази комисия, ние не признаваме процедурата, по която се избира председателя и при всичко това - да кажем: ето ние предлагаме председател.

Цацаров смята "да събуди" антикорупционната комисия

КПКОНПИ Има потенциал и по някакъв начин мога да допринеса тя да получи това място, което й отрежда закона. Това каза преди изслушванет...

Къде виждате някаква логика или нормален разум? Затова не предлагаме председател", каза още Нинова. Тя подчерта, че поради всички тези причини БСП няма да подкрепи нито един от двамата кандидати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика