Лечков: Няма да подкрепя нито Борисов, нито ГЕРБ

9641
Лечков: Няма да подкрепя нито Борисов, нито ГЕРБ

Ако има избори, Бойко Борисов няма да бъде подкрепен от мен, нито пък ГЕРБ, заяви категорично бившият кмет на Сливен Йордан Лечков, съобщава КРОСС.

Той се аргументира с обстоятелството, че при Борисов са били поставени първите стъпки на децентрализацията, но процесът не е завършен.

Единственият ангажимент в обществен план, не обещание, а ангажимент, който съм искал от Бойко Борисов като премиер, беше да постави първите стъпки за децентрализацията на общините. И той обеща, пое ангажимент, действия предприехме, но не ги довърши. Аз ще подкрепя всеки, който завърши този процес. В България няма десни, червени и сини, има групови интереси, а аз съм неудобен и на едните и на другите, коментира още Йордан Лечков.

Както сигурно вече сте разбрали, няма ляво, няма дясно. Има само групови интереси. Само в две страни от ЕС няма децентрализация - това са България и Гърция. Именно там се виждат резултатите от подобна политика, каза още бившият градоначалник.

Според него нежеланието на нито едно правителство да обърне лице към общините и да децентрализира финансите, е че държавната власт ще остане с по - малко пари, а средствата ще се преразпределят именно там, където от тях има най - много нужда - в регионите.

Йордан Лечков добави, че към днешна дата отново може да се кандидатира за кмет на Сливен.

Към днешна дата нищо не ми пречи да се кандидатирам за кмет. Не е важно дали ще бъда кмет. Важното е да намериш хора с опит и желание да работят. Като дойде време - ще видим. Може и да се кандидатирам.

Има кметове - кукли на конци. Те изпълняват поръченията на партийните централи. Съгласяват се изпълнителите на техните европейски проекти да са от София. Аз не бях такъв кмет, каза още Йордан Лечков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com