Малките ромчета мечтаят да станат сводници

22720
Малките ромчета мечтаят да станат сводници

Малките деца в циганските махали на Варна масово мечтаят да станат сводници. Това разкри Ирина Антонова – медиатор от сдружение „Съучастие“, което работи съвместно с общината по проект „Превенция на трафика на хора с фокус към ромското малцинство в България“. Той се финансира от посолството на Франция у нас и други международни организации.

Сдружението работи на терен в „Максуда“, Каменар и Владиславово с циганско население, като медиаторите са част от тази общност. Те, заедно с обучени доброволци, информират младите хора за рисковете от трафика на хора, неговите видове и начини за реакция при извеждане от страната. Групите, с които се работи, получават списък с важни телефони, на които могат да потърсят помощ при нужда, обясни Антонова.

С намесата на сдружението млада майка на 3-годишно дете от Североизточна България, станала жертва на трафик на хора, скоро ще бъде върната у нас. Тя била отведена в Германия, но успяла да се свърже с медиаторите и да подаде сигнал, че има проблем.

Редактор: Е. Гигова

2030 г.: Конфликти за вода и храна

Към 2030 година две трети от световното население ще живее в градовете. Тогава повечето хора ще са от средната класа, свързани с технол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com