Обстановката в страната се нормализира

3493
Обстановката в страната се нормализира

Дигата на река Марица в района на Свиленград е изцяло изградена, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от агенция "Фокус".

Продължават възстановителните дейности в област Хасково за ликвидиране на последствията в с. Бисер. Продължава и работата на комисиите за оценка и описване на щетите от бедствието и извършване на проверки за установяване на фактическото състояние на язовири и проводимостта на речните корита в Хасковска област.

ООН: Опасност от разрушителни наводнения в България!

Части от Централна и Източна Европа, които бяха парализирани от снега, може да бъдат изправени пред нови разрушения и жертви от наводне...

Ще продължи контролираното изпускане на язовирите Доситеево и Тракиец. Обстановката в страната продължава да се нормализира. Остава в сила бедственото положение в община Бойница, област Видин.

Организирана е доставка на храни и лекарства за хората в изолираните населени места. Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” съвместно с местната власт продължават да работят за осигуряване на достъпа до изолирани населени места в областите Видин, София, Перник и Кърджали и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

В област Видин продължава въведеният режим във водопреносната мрежа на Белоградчик.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават. Въведено е ограничение на движението за тежкотоварни автомобили над 10 тона на пътя Симеоновград-Калугерово.

Предоставят над 13 млн. лв. за овладяване на последиците от наводненията

Извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет се проведе днес по разпореж...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com