Обвиниха Енимехмедов в закана за убийство и хулиганство

9341
Обвиниха Енимехмедов в закана за убийство и хулиганство

Срещу 25-годишния Октай Енимехмедов са повдигнати обвинения за закана за убийство и за хулиганство. Това каза пред журналисти прокурор Чавдар Железчев, съобщи КРОСС.

Той обаче не изключи възможността на Енимехмедов да бъдат повдигнати и по-сериозни обвинения. Ако се съберат други доказателства, може и да се повдигнат по-тежки обвинения, но това е в компетентността на съответната прокуратура, коментира той.

Разследването е в много начален етап; предстои събирането на множество доказателства, извършване на множество процесуално-следствени действия, но не бих ги коментирал, тъй като тези въпроси са следствена тайна, каза още Железчев.

СРС остави в ареста Октай Енимехмедов, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, съобщи БГНЕС.

"Не бягам от наказателна отговорност, това заяви Октай Енимехмедов на заседанието на Софийски районен съд, на което се разглеждаше мярката му за неотклонение, съобщи Агенция “Фокус”. Октай Енимехмедов продължи: Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС, каза Енимехмедов.

Колкото до укриването – нямам намерения да го правя, но някой друг - може да има намерение да ме затрие. Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече – това каза Енимехмедов.

Енимехмедов: Съжалявам, че пистолетът ми засече

СРС остави в ареста Октай Енимехмедов, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, съобщи БГНЕС. "Не бягам ...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com