Петчленно семейство е открито мъртво в апартамент в София*

14302

Петима души са открити жестоко убити в апартамент в столичния квартал "Гоце Делчев". Предполага се, че те са умъртвени от техен роднина – млад мъж, който след това се е самоубил, съобщи БГНЕС.

Трагедията се е разиграла в блок 254 на квартала. Телата са открити малко след 21.00 часа снощи.

Съседи са издирвали възрастната жена, която живеела в апартамента и не са виждали от два-три дни. Те са имали ключ от апартамента на семейство Савови. Когато влизат там я виждат в коридора. 79-годишната Здравка е мъртва, до главата й има гилза и кръв. Втрещените съседи веднага викат полицията.

Пристигналите служители на МВР откриват останалите жертви в другите стаи. Това са най-близките на възрастната жена, с които тя е живяла. Става дума за дъщеря й /на 54 години/, нейният зет /на 55 години/ и двамата й внуци на 27 и 22 години съответно. Семейството не е било конфликтно, не са имали пререкания със съседите. Не са ходили по гости, както и не са били посещавани от други хора.

Противоречива е информацията за здравословното състояние не внуците. Според някои съседи, единият от тях е бил с психични отклонения, но не са знаели дали е бил освидетелстван. Други твърдят, че и двете деца са имали леки психични проблеми, но предстои да бъде уточнено какви са те.

22-годишният Владимир, за когото се предполага към момента, че е извършител на престъплението, е бил тихо и кротко момче, като е напускал апартамента през последните седмици само в присъствието на баща си, обясниха съседи от блока. Семейството е лекувало Владимир от психично заболяване, но тъй като е било изключително дискретно, никой от хората във входа не знае какво точно е било заболяването му.

Открит е пистолет, който е законно притежание на съпруга – пенсиониран военен. Неговата съпруга също е бивша служителка на МВР. По телата на жертвите са открити много прободни рани, но също така има и гилзи.

Това, че единият от двамата синове е извършителят на убийството, са предположения към следствения оглед, но нека бъдем категорични, когато се събере достатъчно информация. Това заяви комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Вероятно убийството е извършено още в понеделник или вторник, но по други данни драмата се е разиграла по-късно. Съседите не са чули изстрели. За последно бащата е бил видян в понеделник. Тогава той е плащал сметки в намиращ се наблизо супермаркет. Това дава основание на полицаите да смятат, че убийството може да е било извършено в късните часове на същия ден.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев коментира, че това е пълна трагедия на едно необщително семейство. "Било е по-затворено семейството. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, чакаме химическите експертизи. По различен начин е настъпила смъртта на лицата. Ще видим тепърва дали двамата синове са имали психични отклонения. Може би в късния следобед ще има малко повече отговори", уточни още Василев.

Днес се очаква да бъде направен втори оглед.

*Информацията е обновена в 9,18 ч.

Полицията в Лион използва сълзотворен газ и палки срещу роми

Етническо напрежение във Франция - полицията във френския град Лион е употребила сила срещу представители на ромското малцинство в град...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com