Положителни температури днес

3994
Положителни температури днес

Днес над страната ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините от сняг. В сутрешните часове в отделни райони ще има поледици. В източните райони ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури днес ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 4°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне отново да нахлува студен въздух. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари и през деня ще остане без съществена промяна. По Черноморието ще има значителна облачност и на места по-късно през деня ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще бъде все още с до умерен югозападен вятър. Максимални температури - между 5° и 10°. Температурата на морската вода е от 2° по северното до 5-6° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Пътищата са мокри и заснежени

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от – 17 С° до 0 С°. Времето над стран...


Над планините ще бъде предимно облачно, по високите била и мъгливо. На места, главно в планините на Западна България ще превалява слаб сняг, но през деня над Рило-Родопската област ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен и силен западен, временно югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - минус 2°.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com