Премиерът на Малайзия проверява казуса с осъдените на смърт българи

11342
Премиерът на Малайзия проверява казуса с осъдените на смърт българи

Да провери конкретните факти по случая с осъдените на смърт на първа инстанция двама наши сънародници се ангажира пред президента Росен Плевнелиев министър-председателят на Малайзия Наджиб Разак. Плевнелиев и Разак разговаряха на втория ден от Срещата на върха на АСЕМ във Виентян.

"Съдебната система на Малайзия е независима институция и един министър-председател трудно би могъл да повлияе, защото това е една демократична държава", коментира президентът.

В последно време тежките присъди в страната, свързани с трафик на наркотици, не се изпълняват, тъй като се счита, че законодателството трябва да бъде променено и адаптирано към новите реалности в света, посочи след срещата президентът. По време на разговора той изрази българската и европейската позиция за преосмиляне на прилагането на смъртното наказание, съобщи Крос.

Президентът Плевнелиев и премиерът Разак откроиха възможностите за сътрудничество в сферата на туризма, енергетиката, производството на храни, минното дело и производството на метали, сътрудничеството между изследователски институции като БАН и нейни сродни организации. Искаме да развиваме научно-изследователското сътрудничество и със страни като Китай и Виетнам, допълни президентът.

Държавният глава потърси подкрепата на Малайзия за преизбирането на Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО.

Пращаме човек от Външно в Малайзия

Директорът на азиатската дирекция във Външното ни ведомство Ангел Орбецов пристига днес в Куала Лумпур за срещи с представители на Външ...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com