Проверяват ловни дружини

6329
Проверяват ловни дружини

Изпълнителната агенция по горите засилва мерките, свързани със сигурността. Причината - над 500 нарушения на ловци при групов лов на дива свиня са регистрирани през изминалия сезон. Само от началото на тази година вече има 4 инцидента с фатален край, напомня агенция КРОСС.

Преди да започне пусията в ловния район на Брезник всички авджии бяха тествани на дрегер. Причината е, че пиенето на алкохол преди и по време на лов е абсолютно забранено от закона. Всички ловджии бяха със задължителното сигнално облекло. От началото на месец ноември миналата година до сега има 81 нарушители. А най-честите нарушения са ловуване без документи.

От 19 години Кирил Кирилов е ловджия. Според него причината за черната серия с неговите колеги е неспазването на инструкцията да не се мърда от пусията. "Гони се дивеча. Предполага се, че ще надбяга дивеча, но колегата вече знае, че може да стреля в дадена посока, стреля, но в същото време и дивечът се движи, и човекът се движи и затова стават злополуки", обяснява той.

Съвета към ловците е да спазват инструкциите за безопасност и да ценят човешкият живот.

Друга причина за трагичните инциденти е използването на сачми над 6 милиметра. Санкцията за такова нарушение е до 500 лв. В случай на повторно прегрешение в рамките на една година глобата варира от 3 000 до 5 000 лв.

Редактор: Е. Гигова

Вълци нападнат свищовски села

През последните седмици хищниците обикалят селата Драгомирово и Овча могила. Преди животните нападали само дивеч, но сега са започнали ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com