Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими

3878
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са предимно сухи, съобщиха от АПИ.

Автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма" са сухи. На АМ "Хемус" за рехабилитация на естакада "Девня" при км. 398, до 15.06.2013г. се въвежда временна организация на движението при извършване на строително-монтажните работи в южното платно. Движението се осъществява двупосочно в северното платно. В тунел "Топли дол" ще се извършват ремонтни дейности в работните дни от седмицата, като движението на МПС ще бъде ограничавано за една от лентите за движение и пренасочвано в съседната. На АМ "Струма" във връзка с изграждането на пътен участък Марикостиново - Кулата ще бъде забранено преминаването на МПС, като са организирани обходни маршрути.

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация.

Във връзка с настъпването на активния почивен сезон с цел осигуряване на по-добра безопасност ще се ограничава движението по участъци на републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя за периода 07.06. - 30.09.2013 г. Ограничението в петък ще е от 16 до 22 ч., а в неделя от 14 до 20 ч. Забраната се отнася за всички автомагистрали, всички пътища 1-ви клас и пътищата 2-ри клас в участъците: Дебелец - Гурково, Бургас - Царево, Оряхово - Мизия, Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, околовръстния път на София и Добрич - границата с Румъния. Ограничението не важи за МПС превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com