Пътищата в страната са предимно сухи, на места мокри

4112
Пътищата в страната са предимно сухи, на места мокри

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, съобщиха от АПИ.

На АМ "Тракия" в Област София: тунел " Траянови врата" - лява тръба/ посока Пловдив – София/ за периода от 16.09. до 24.09.2013 г – до 14.00 ч в района на тунела ще бъде въвеждана временна организация на движението /ВОБД/ за светлата част на денонощието. Движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и пренасочвано в съседната. Област Пазарджик: на км 80+900 ляво до км 90+000 ляво – посока София поради ремонт се затваря с интензивна и аварийна лента. Движението ще се извършва по изпреварващата лента.

Алтернативен маршрут: В посока София - Пловдив: АМ "Тракия" при пътен възел "Мирово" - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел "Церово" и включване в АМ "Тракия". В посока Пловдив – София: АМ "Тракия" при пътен възел "Церово" по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. От гр. Септември по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел "Мирово" и включване в АМ "Тракия".

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация; С цел осигуряване на по-добра безопасност ще се ограничава движението по участъци на републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя за периода 07.06. - 30.09.2013 г. Ограничението в петък ще е от 16 до 22 ч., а в неделя от 14 до 20 ч. Забраната се отнася за всички автомагистрали, всички пътища 1-ви клас и пътищата 2-ри клас в участъците: Дебелец - Гурково, Бургас - Царево, Оряхово - Мизия, Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, околовръстния път на София и Добрич - границата с Румъния. Ограничението не важи за МПС превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Въведена е временна забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 20 тона на територията на област Хасково. По време на действие на забраната, тежкотоварните автомобили над 20 тона изчакват извън пътното платно, без да пречат на движението, на определените паркинги. Забраната не важи за тежкотоварни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com