Рекорден брой участници се борят за „Синята лента на Cor Caroli”

19933
Рекорден брой участници се борят за „Синята лента на Cor Caroli”

Денят на Варна (15 август - б.а.), официално стартира Тринадесетата международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS”. По традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” и Яхт-клуб „Бавария яхтс”, като за втора поредна година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS.  Тазгодишното издание, началото на което съвпадна с официалния ден на гр.Варна, събира за 13-та поредна година всички любители на ветроходството и предлага на публиката екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на Капитан Георги Георгиев - първият българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.

Тринадесета международна регата Cor Caroli - Bavaria Yachts

От 14 до 18 август между градовете Варна, Несебър и Балчик ще се проведе ‘’XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bava...

В навечерието на първия стартов ден, с парти за добре дошли, домакините-партньори   от INTERNATIONAL Hotel Casino&Tower Suites, сложиха началото на поредната красива морска надпревара. Тринадесетата международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS” бе официално открита в присъствието на медии, организатори, състезатели и спонсори, като лично Заместник-кметът на гр. Варна - г-н Пейчо Пейчев поздрави всички гости и даде старт на най-мащабното ветроходно събитие по българското Черноморие. Очаква се и много други публични личности, основно известни със страстта си към екстремното, да посетят регатата във всички нейни етапи. Една от най-младите звезди на българското кино и театър – Фахрадин Фахрадинов, също е на морето специално за събитието, за да  се включи в някой от екипажите, демонстрирайки своя спортен дух и хъс за победа.

В тазгодишното издание участват рекорден брой състезатели - 46 яхти, които плaват под флаговете на България, Украйна, Русия, Франция, Италия, Панама, като над 300 състезатели се борят за „Синята лента на Cor Caroli”.

Програмата на тазгодишната регата е наситена със събития, подходящи за всеки вкус. Специално за любителите на този спорт се провежат две състезания „Pro-Am”, в които едновременно могат да участват професионалисти и аматьори.  Първото от тях се проведе още на 14-ти август във Варненския залив, ден преди официалния старт на регатата. Освен екипажите се включиха и много гости, спонсори и обществени личности. Специален гост на първата “Pro-Am” гонка бяха сексапилните волейболистки, участнички в Европейското първенство по плажен волейбол за състезатели до 22 г., на което тази година Варна е домакин. Двете спортни събития си подадоха ръка, като обединиха ветроходството и волейбола. Момичетата направиха няколко разигравания по лодките, след което пожелаха успех на всички състезатели. За да докажат, че ги бива не само в плажния волейбол, а и във ветроходството и екстремните изживявания, волейболистките скочиха в движение от две от яхтите и заплуваха към брега. Катер дойде на помощ на волейболните русалки и ги отведе на плажното игрище, където да продължат Европейското по плажен волейбол.

На автосалона ще видите новата гордост на Lexus - спортният седан IS

Един от първите екземпляри на европейска почва, черен IS 300h F Sport, краси щанда на Lexus в столичния „Интер Експо Център&ldquo...

За първите места в “Pro-Am I”  бяха раздадени множество награди, сред които комплекти професионално яхтено облекло и специализирани яхтени часовници с марка Suunto. Първо място в клас IRC Racers спечели Venid Yacht, в клас IRC 2 Cruisers – LZ Yachting, в клас IRC 3 Classic – Muson, a във Free Class приза грабна Blue Magic.  Вторият “Pro-Am” ще се проведе на 17 август в Балчик.

За втора поредна година, по време на регатата, генералният спонсор LEXUS организира и ексклузивна, ветроходна премиера за България на новия модел на LEXUS - IS 300h.  Гостите на регатата ще бъдат едни от първите, които ще имат възможност да шофират този революционен пълен хибрид и да проверят сами невероятното съотношение - 223 к.с. при разход на гориво 4.3 л/100 км и едва 99г/км СО2 емисии.

Логично, XIII-та Международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS” предизвика голям интерес. През последните години въпреки кризата, ветроходството остава предпочитано хоби, заради заряда на екстремен спорт, съчетан както с физическо, така и с умствено натоварване при определяне на най-успешната тактика за улавяне на вятъра. Това е и причината за пореден път големи компании като „Lexus” и трите етапни спонсора – Texaco Havoline, Konica Minolta и  Sogelease, да застанат зад най-престижното ветроходно събитие в България за 2013 година. Факт, който свидетелства за тенденция, която може да доведе до подобряване на изгледите за бъдещото развитие на ветроходния спорт като цяло.

Toyota пуска Wi-Fi във всичките си автомобили

Днес Toyota обяви твърде интересна иновация - от утре, 15 юни всеки нов автомобил Toyota в България ще бъде оборудван с Wi-Fi интернет....

През 2013 г. се навършват 36 години от подвига на Капитан Георги Георгиев, който прекосява земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с това свое постижение в „Книгата на рекордите Гинес”. Постижение, повторено от мнозина, но яхтата Кор Кароли и Капитан Георги Георгиев са първите в България. Регатата е прекрасен повод българите да си спомнят за самоотверженото приключение на този наш сънародник и поне за няколко дни да се потопят в атмосферата на истинските морски преживявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com