Самозапалилият се пред президентството е с опасност за живота

5269
Самозапалилият се пред президентството е с опасност за живота

52-годишният Димитър Димитров, който се запали пред президентството, е с 25% изгаряния на цялата глава, шията, гърдите и пръстите на двете ръце. Това съобщи проф. Огнян Хаджийски от "Пирогов", съобщи БГНЕС. Състоянието на пострадалия се утежнява и от това, че пациентът е вдишал токсичните газове и пушеците и това дава тежка прогноза по отношение на лечението, добави Хаджийски.

Преди 15 дни пациентът е бил с инфаркт, лекуван е в Трета градска болница с високо кръвно налягане. Всичко това заедно утежнява прогнозата и я прави особено сериозна по отношение на живота, обясни проф. Хаджийски. Направено е, каквото трябва – пациентът е интубиран, поставен е на специално легло, на системи и обезболяващи, добави той.

"Продължаваме лечението. Утре уточняваме със следващата превръзка какво правим по отношение на раните – дали ще пристъпим към оперативно лечение – изрязване на изгорелите участъци, или ще чакаме и консервативно ще лекуваме пациента", каза проф. Хаджийски. Пациентът не е казал нищо – само, че го боли и му се пие вода.

Залял се е с бензин и така се е запалил. Определено има опасност за живота му, каза Хаджийски. В тази голяма клиника шансът да оцелее е голям, подчерта той. Близки на самозапалилия се не са дошли до момента.

По-рано днес около 13.30 ч. 52-годишният Димитър Димитров се самозапали пред сградата на президентството в София. Първоначално мъжът е стоял до фонтана пред президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента. След минута просто е пламнал. Мъжът се е занимавал с ковано желязо. Има ковачница в с. Крайници, Дупнишко. Около мястото, където се е запалил имаше разхвърляни визитки. Самозапалил се е с бензин. Служители на НСО са го видели и са го угасили.

Това е четвъртият подобен случай за последния месец. Първият случай бе на млад мъж, който се самозапали в центъра на Велико Търново, за съжаление той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техният кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Той почина на националния ни празник - 3 март около 20 часа от полиорганна недостатъчност.

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com