Шофьор избяга от патрулка и катастрофира, момче е в кома

6378
Шофьор избяга от патрулка и катастрофира, момче е в кома

14-годишен е в кома с тежки фрактури на черепа и политравма в реанимацията на МБАЛ-Благоевград след катастрофа тази нощ край град Кочериново.

В 0.40 часа "Опел Корса" със софийска регистрация на десен завой излита от пътя Кочериново - ГП Е-79, минава през мантинелата, удря се странично в първия крайпътен бор, завърта се, след което спира между двете дървета. Лекият автомобил е управляван от 24-годишния Димитър И. от Кочериново, а в колата на предната седалка пътувал 14-годишният Никифор Н. от същия град.


Пазачът на бензиностанцията, намираща се на метри след произшествието, чул страшен удар, подобен на тътен. Видял катастрофиралия автомобил, водачът бил паднал на 20 метра от смачкания между двата бора автомобил. 14-годишният приятел на водача бил заклещен на предната седалка, а части от опела се разхвърчали около двете дървета.

С линейка на ФСМП-град Рила двамата пострадали са транспортирани в МБАЛ-Благоевград. 14-годишното момче е прието директно в реанимация с тежки фрактури на черепа, ръката и крака. Той е в много тежко състояние, на командно дишане е. Има непосредствена опасност за живота му. Състоянието му не позволява транспортиране за "Пирогов".

24-годишният водач Димитър И. е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, скенерът и рентгеновите снимки не са установили фрактури, настанен е в отделението по хирургия с комоцио. На шофьора и 14-годишния му спътник са взети кръвни проби за алкохол. Според думите на Димитър, двамата са изпили над литър алкохол.

Според близките на момчето лекият автомобил е бил засечен в Кочериново от полицейска патрулка. Водачът не се е подчинил на подадената му стоп-палка от полицаите, а подкарал с бясна скорост към Е-79 с намерението да избяга. При последвалата гонка лекият автомобил излетял от пътя, 200 метра преди да се включи в Е-79 при разклона за Рилския манастир.

Мъж загина при катастрофа на пътя за Айтос

27-годишен мъж е загинал на място при катастрофа на пътя за Айтос, съобщиха от ОДМВР - Бургас. На 25 ноември около 15.15 ч. в Районно ...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com