Софийска вода се хвали с 20% по-малко аварии

20915
Софийска вода се хвали с 20% по-малко аварии

Броят на авариите по ВиК мрежата на столицата през 2013 г. е намалял с 20% в сравнение с 2012 г., съобщават от "Софийска вода".

Вторият етап от ремонта на резервоар "Лозенец", който захранва централната част на столицата, стартира в края на септември.

Четири крана ще бъдат подменени с клапи, a възстановената функционалност на I-ви водопроводен ринг ще позволи при ремонта, който ще трае няколко дни, да не се спира водата в центъра на столицата. Общата стойност на ремонта на резервоар "Лозенец" е 300 000 лева. Съоръжението е на повече от 80 години. По време на Втората световна война резервоарът е бил обект на бомбардировки, а миналогодишното земетресение увеличи пробойните, които водят до загуби на питейна вода.

Всяка година се извършват и ремонтни дейности по едно от най-дългите и труднодостъпни съоръжения в областта - Рилския водопровод. Преди дни бяха обработени фугите и пукнатините по каналните участъци. Екипите на "Софийска вода" се справиха с този сложен и изключително трудоемък процес само с 3 прекъсвания на водоподаването, вместо с предвидените 6 поредни спирания. Ремонтът приключи успешно с възможно най-малко неудобства за клиентите на "Софийска вода".

Друг мащабен и ключов за столицата проект е канализацията и водоснабдяването на новата пешеходната зона на булевард "Витоша" от ул. "Солунска" до ул. "Алабин". Стойността на инвестицията е 1 210 000 лева. Проектът трябва да бъде изпълнен за по-малко от девет месеца и да бъде готов в началото на месец май 2014 г. Предвижда се подмяна на 525 м канализационни тръби и подмяна на канализационни отклонения.

При всички ремонтни дейности, които извършва, "Софийска вода" се старае да създава минимални неудобства за жителите на столицата, като едновременно с това поддържа високото качество на питейната вода.

Основната цел на дружеството е дългосрочно да работи за ограничаване на авариите. Към края на следващия регулаторен период 2014 – 2017 г. се очаква те да намалеят с 1/3. През последните десет години "Софийска вода" АД е инвестирала над 408 млн. лева във ВиК системата на концесионната област.

Временно ще спрат водата в част от кв. „Лев Толстой”

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Лев Толстой”, съобщиха от компанията. Във ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com