Срутване обърка движението по АМ "Люлин"

9955
Срутване обърка движението по АМ "Люлин"

Нова автомагистрала, първи проблеми - това мото стана валидно и за автомагистрала "Люлин".

През нощта на сряда срещу четвъртък 350 кубични метра скала са се срутили на платното в посока Перник на магистралата. Един автомобил се е ударил в камъните и е получил сериозни повреди по двигателя. За щастие няма ранени.

Свлачище блокира пътя Велико Търново-Елена

Свлачище блокира движението по пътя Велико Търново-Елена. Активирането му е причинено от придошла река, съобщи КРОС.Засегнати са 10 мет...

Това е първото по-сериозно срутване, откакто е пуснато движението по 19-километровата магистрала между София и Перник. Скалата след първия тунел е напукана и под действието на водата се руши, което е довело до свлачището, предаде bTV.

Оценките за устойчивост на склона обаче са били добри. Те са доказали, че склонът като цяло е устойчив и това, което наблюдаваме в момента е една изненада за нас, допълни инженер Георги Златев от АПИ. Той добави, че монтираната на място мрежа не може да задържи толкова големи късове, колкото са паднали сега на платното.

Работниците имаха половин ден, за да разчистят падналите камъни и от Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха в 17 часа, че движението е възстановено.

На 50 метра от проблемното място обаче също има риск да се получи свлачище. Тепърва и там ще се прави оценка какъв е рискът и евентуално ще се вземат мерки.

Свлачище затвори път в Смолян

Свлачище затвори част от пътното платно между Смолян и квартал "Устово". Огромната скална маса се е активизирала тази сутрин малко пре...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com