Съдът поиска доказателства за здравето на Алексей Петров

7709
Съдът поиска доказателства за здравето на Алексей Петров

Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да каже какво е здравословното състояние на Алексей Петров. Днес за пореден път бившият агент на ДАНС поиска да излезе на свобода, предаде БГНЕС.

Вещите лица, които ще правят експертизата, ще трябва да кажат и как Петров се е повлиял от лечението до момента, както и дали може да се лекува в болницата към затвора.

Алексей Петров от няколко месеца е с най–тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но му е осигурено лечение в болница. Защитата му обаче отново поиска промяна на мярката му за неотклонение от задържане под стража в подписка. Предишното такова искане беше направено преди над месец.

Като мотив за това искане адвокатът на Петров - Васил Василев посочи, че клиентът му е в ареста повече от 6 месеца, а предстоят поне още 4 месеца заседания по делото докато бъдат разпитани всички свидетели.

Алексей пак си поиска свободата

Адвокатите на Алексей Петров отново поискаха по-лека мярка за неотклонение за бившата барета. Днес пред съда около един час показания ...

„Алексей Петров беше задържан с мотива, че е подбуждал да лъжесвидетелстват свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева”, каза Василев. Той посочи, че е налице паралелен процес в рамките на процеса „Октопод”. Относно този мотив той уточни, че досега няма данни прокуратурата да работи по случая, предаде Агенция "Фокус".

Василев цитира и постъпило писмо до Софийски градски съд от Районната прокуратура в Тетевен, че на 20 ноември 2012 г. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, при което жертва на престъпление е ключовият свидетел на прокуратурата Пламен Устинов. Съдът в София ще изиска всички материали по този случай.

„Производството е срещу неизвестен извършител, а не срещу Алексей Петров”, каза Василев.

Алексей Петров има здравословен проблем, който при условия на задържане под стража му причинява болки и страдания. Нито в ареста, нито в здравното заведение, където той е настанен, той може да поддържа адекватен режим. Това е изтезание по европейските конвенции, каза още Василев. Адвокат Ина Лулчева посочи, че Алексей Петров все още е в ареста, защото се търсят всички възможни средства той да бъде злепоставен.

СГС отказа да пусне Алексей Петров от ареста

Софийски градски съд отказа да пусне Алексей Петров от ареста и го настани в болницата за рехабилитация в Овча Купел. Това беше втори...

На днешното заседание съдът разпита свидетелят Пламен Хранков. Той говори и за познанството си с подсъдимия Алексей Петров.

Други свидетел - Владимир Йорданов, разказа за делото за източване на банкови карти срещу израелските граждани от 2001 г., на което той е бил наблюдаващ прокурор в Софийска градска прокуратура. По това дело се твърди, че Петров е опитал да въздейства на израелците, за да променят показанията си в съда.

Израелците бяха задържани през 2001 година при ГКПП "Кулата" със 173 хил. долара. Първата версия за случая беше за незаконно изнасяне на валута. След това се твърдеше, че службите са разбили канал за пране на пари. Накрая се оказа, че парите са от банкова измама с фалшиви мейл-ордери на кредитни карти. Във връзка със случая беше задържан Пламен Хранков, собственик на хотел "Замъкът Хранков", но не му беше повдигнато обвинение. Хранков отрече да се познава с израелските граждани.

Подсъдими по делото са Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов по чл. 321, 321а от Наказателния кодекс. Обвиненията са за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги.

Съдът ще гледа делото срещу Алексей Петров

Софийски градски съд (СГС) ще заседава на 5 декември по делото срещу Алексей Петров и още петима души, предаде БГНЕС. Алексей Петров...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com