Т. Младенов: Даваме 500 млн. лв. за детски надбавки

9322
Т. Младенов: Даваме 500 млн. лв. за детски надбавки

"Близо 500 млн. лева, което е близо 60% от бюджета на Министерството на труда и социалната политика, даваме за 80% от децата в България. Това са на този етап нашите възможности", заяви социалният министър Тотю Младенов по повод искането за получаване на детски надбавки от всички деца.

Според министър Младенов, ако има по-голям БВП и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат.

"Тази добавка се дава, за да се подпомогнат домакинствата, които имат по-ниски доходи и които имат деца," допълни Младенов.

Писмо на дете до Дянков "запали" мрежата

Отворено писмо на 15 годишно момиче до финансовия министър Симеон Дянков се превърна в гореща тема за дискусии във Фейбук. Авторката о...

Министърът припомни, че непрекъснато се инвестира в социални услуги.

"През следващата година ще бъдат отделени допълнително 30 млн. лв. за детски градини и ясли. По проект за социално включване сключихме договори със 70 общини за 40 млн. евро за 70 общностни центъра за дечица от 0 до 3 г. и от 3 до 7 г.", заяви Младенов.

Той припомни, че пред последните 3 години са създадени допълнително около 150 услуги само за деца в общността – за около 8500 деца на стойност допълнително 32 млн. лв., уточнява БГНЕС.

"Социалните услуги, освен обезщетенията и паричните помощи, които даваме, също струват пари. Правилната политика е съчетаването на паричните помощи и обезщетенията със социалните услуги", убеден е Тотю Младенов.
"Ако продължават приходите, през следващия месец ще можем да дадем и коледни надбавки за най-ниските пенсии, посочи министърът. За кои пенсии – ще стане ясно в края на ноември," допълни той.

Министърът припомни и това, че следващата година близо 600 млн. лв. ще бъдат отделени за увеличаване на пенсиите.

Тотю: Няма пари за детски надбавки

На този етап в бюджета няма възможност за повишаване на детските надбавки. Това заяви социалният министър Тотю Младенов в отговор на...

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com