ВМРО: "За две години обществото в Македония се промени към България"

1867
ВМРО: "За две години обществото в Македония се промени към България"
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

С декларацията на 44-ото Народно събрание трябва да покажем, че българският парламент има единна позиция и че подкрепя Братска Македония. Това каза народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно събрание за Северна Македония и Албания.

"Обсъждаме декларация на Народното събрание, не декларация на ВМРО, БСП или която и да е друга партия. Голямата част от политическите партии, които са представени в днешния парламент са дали съгласието и са редактирали тази декларация, за да има възможно най-голяма подкрепа. Винаги може да намерим нюанси, винаги може да тълкуваме и критикуваме. Въпросът е друг. Въпросът е да покажем, че Българското народно събрание има единна позиция, че подкрепя Братска Македония, но не безусловно.

Симеонов: "Трябва да поискаме възстановяване на военните ни гробища в Македония"

Задължително трябва в декларацията да се иска възстановяване на българските военни гробища в Македония, за които Божидар Димитров и Кра...

Той посочи, че в една декларация не могат да се решат историческите спорове. "Външно министерство и правителството определят външната политика. Те са изработили една рамкова позиция, която бих казал, че е една от най-добрите, касаеща Западните Балкани", допълни още Ангелов.

Според него като държава имаме механизмите Македония и Албания да водят преговори и да отварят различни глави занапред, да изискваме какво да се случи и как да се решат нещата. По думите му за две години обществото в Македония се е променило към България.

"Голяма част от хората без да се притесняват казват своя произход", допълни още Ангелов. "Вие ли ще ми кажете, че договорът нямал ефект?", допълни още Ангелов. Той се обърна към гражданите на Македония и посочи, че страната ни има претенции към политиците и властите там.

"Подобен дебат, който се говори тук, ние даваме повод на хората в Македония да си развалят мнението за България и българските политици. Трябва да разделяме политиците в Македония и обикновените граждани в Македония. Другото, което е по повод проблемите, изобщо, които съществуват и днес отново дебатираме по тях, свързани с историята и езика", коментира Ангелов.

ГЕРБ: Албания и Македония могат да се разглеждат в пакет, но и поотделно

Позицията ни за Македония и Албания е написана със самочувствие , което трябва да ни говори, че демонстрираме национално достойнство. Т...

Според него трябва да има декларация, че политиката по времето на тоталитарния режим спрямо Македония е нещо, което е в ущърб спрямо националния интерес и което е фалшива идеология. "Ние не сме го направили още, а имаме претенции към Македония", допълни още депутатът от ВМРО. Според него нашите институции бойкотират хората от Македония.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика