Върховната административна прокуратура започна проверка за законността на актовете и дейността на ДКЕВР

4584
Върховната административна прокуратура започна проверка за законността на актовете и дейността на ДКЕВР

Върховната административна прокуратура започна проверка за законност на актовете и дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) като специализиран контролен орган по приложението на Закона за енергетиката и свързаните с него подзаконови нормативни актове, съобщиха от прокуратурата. Проверката е във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване за нарастващото недоволство на граждани от цялата страна срещу високите цени на електрическата и топлинната енергия.

В хода на проверката прокуратурата ще изиска цялата информация за действията на ДКЕВР и за начина, по който е осъществен контрол на електроразпределителните и топлофикационните дружества при формиране на цената, отчитане и заплащане на потребената енергия.

Юлиана Иванова е новият председател на ДКЕВР

Премиерът Бойко Борисов обяви името на Юлиана Иванова за новия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР...

Проверката ще обхване и дейността на Агенцията за приватизация както и следприватизационния контрол за осъществения надзор при изпълнение на приватизационните договори от електроразпределителните дружества.

Обществеността ще бъде своевременно уведомявана за резултатите от проверката и за предприетите действия от страна на Върховна административна прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com