Задържаха 42-годишен мъж за блудство с момче

14762
Задържаха 42-годишен мъж за блудство с момче

Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство срещу криминално проявения А. Г. А. - на 42 г., от гр. Глоджево, обл. Русе, за извършено от него престъпление по чл.149, ал.1 от НК - блудство с малолетно дете, съобщиха от прокуратурата.

В късния следобед на 13.11.2012 г., когато 11-годишно момче от гр. Варна се е прибирало към дома си, движейки се по бул. "Съборни" в гр. Варна, същото е било спряно и заговорено от А. Г. А. в района на "Централна поща" в града. На място той е осъществил блудствени действия спрямо пострадалия, изразяващи се в целувки, прегръдки, опипване на интимни места, включително и на половите му органи.

Тъй като детето закъсняло, а страда от дислексия, майка му се притеснила, дали не се е изгубило. По тази причина му телефонирала и при проведения разговор разбрала причината за закъснението му. Веднага били сезирани органите на полицията и в резултат на осъществени издирвателни мероприятия А. Г. А. е задържан по реда на ЗМВР, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването до момента са проведени разпити на свидетели, назначени са комплексни съдебно-психиатрични експертизи на извършителя и на пострадалото дете, както и съдебно-медицинска експертиза по отношение на последното.

Дете е блъснато на пешеходна пътека на бул. „Княз Дондуков”*

10-годишно дете е било блъснато от лек автомобил на пешеходна пътека на бул. „Княз Дондуков” в София. В 18.40 часа е полу...

Изискана е и справка за съдимост на А. Г. А., съобразно която същият е осъждан 2 пъти, като второто му осъждане е за престъпление по чл.187, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК - за това, че в съучастие като съизвършител с друго лице от женски пол е изтезавал свой низходящ - малолетното си дете Г. А. Г., намиращо се под негови грижи, чрез използване на методи на възпитание, нарушаващи достойнството на детето и изразяващи се във физическо насилие над него.

На днешна дата А. Г. А. е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа, с оглед внасяне във ВРС на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com