Задържаха осем нелегални имигранти и трима каналджии на ГПУ-Малко Търново

5451
Задържаха осем нелегални имигранти и трима каналджии на ГПУ-Малко Търново

Тази нощ към 1.30 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново забелязал хора в района на държавната граница, които се отправили към вътрешността на страната. Групата от осем души била  проследена до местността „Шикер чешма“, където един от тях излязъл на главния път Малко Търново – ГКПП М. Търново и обозначил мястото с клони.

Малко по-късно на пътя спрели микробус „Фиат” и лек автомобил „Опел”. Осмината се качили в микробуса и двата автомобила потеглили към Малко Търново. Близо до града те били спрени от граничните полицаи. В микробуса са открити осем души, по първоначална информация сирийци. Микробусът е бил управляван от С. Ш./ 45 г./ от Кюстендил, а Опелът – от брат му Д. Ш./42 г./. В микробуса е пътувала и 35-годишна жена от Кюстендил. Всичките 11 души са задържани в ГПУ-Малко Търново.

Нелегални имигранти влизат у нас, криейки се в товарните влакове

Нов метод за нелегално пресичане на държавната граница докладват от „Гранична полиция” - чрез използване на товарни влако...

Вчера към 19.30 часа на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната лек автомобил „BMV” с водач Х.Н./27 г./, британски гражданин с ирански произход. В автомобила пътували още двама  мъже - британски граждани. При паспортния контрол граничният полицай се усъмнил в самоличността на единия и отклонил колата за контрол на втора линия.

Извършена е експертна справка, която установила, че приносителят не е идентичен с лицето от паспорта. В колата е открита иранската му лична карта. Тримата мъже са задържани в ГПУ-Свиленград. Същия ден на пункта е задържана и германска гражданка със сирийски произход. Тя е превозвала в автомобила си сириец, неин роднина, който представил за проверка чужди документи на германски гражданин. Сирийският гражданин също е задържан.

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com