X
 
 

Безплатни изследвания за туберкулоза започват в Бургас

1737 0
Безплатни изследвания за туберкулоза започват в Бургас
Снимка: Facebook
Специализираната болница за активно лечение на пневмо - фтизиатрични заболявания /СБАЛПФЗ/ провежда „Седмица на отворени врати” в Бургас от 09.12. до 13.12.2019 година.

От здравното заведения обясняват, че всеки който иска да се възползва, може да посети болницата за скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета, което се извършва от 10.00 до 16.00 часа и за консултации от 11.00 до 15.00 часа през „Седмица на отворени врати”.

Според Световната здравна организация туберкулозата си остава едно от основните  заболявания в Европейския регион, но за разлика от преди, сега е лечима и още-по важното предотвратима болест. Въпреки мерките, които се вземат,  една четвърт от световното население има латентна туберкулоза.

Изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България до 2020 година има за цел да се намали заболеваемостта в България. Целта на „Седмица на отворени врати”  е да даде възможност на всеки до здравни услуги, да повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата и да промотира здравословния начин на живот.

Последният доклад на Световната здравна организация за борба с туберкулозата, показва, че светът трябва да ускори напредъка си, ако иска да постигне устойчиво развитие за прекратяване на туберкулозата до 2030 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...

Последно в Актуално