Безработни ще помагат на полицията в 8 общини в Бургаско

11333
Безработни ще помагат на полицията в 8 общини в Бургаско
Снимка: БГНЕС

230 безработни лица ще подпомагат полицията в осем общини от Бургаска област. Това стана ясно на пресконференция за престъпността в малките населени места, предаде "Фокус". Става въпрос за общините Поморие, Малко Търново, Средец, Айтос, Руен, Карнобат, Камено и Сунгурларе.

Пенка Кирилова, директор регионалната Агенция по заетостта в Бургас, обясни, че лицата, които ще бъдат включени, са регистрирани безработни с основно по образование. В момента подборът е извършен в голяма част от общините и предстои да бъдат назначени лицата по населени места като списъците са одобрени от МВР.

Протест срещу безхаберието на пътя във Варна, Стара Загора, Пловдив, Бургас

Протест срещу безотговорното поведение и неспазването на правилата за движение на пътя ще се проведе в цялата страна тази събота (7 юни...

Лицата ще носят жилетки с надпис "Национална програма сигурност" и идентификационни карти от полицията.

Първо ще бъдат назначени общините Айтос и Руен. Община Бургас не е включена в национална програма Сигурност на агенцията по заетостта предвид равнището на безработица и престъпността, основни критерии за програмата.

Представителят на ОД МВР – Бургас изнесе данни за престъпната дейност през 2013 и 2014 година. Той констатира, че в Горно Езерово, Долно Езерово, Рудник и Черно Море има повишаване на битовата престъпност. В повечето случай това се изразява в кражби от дворовете, прекъсване на електрическата мрежа, набези на гробищни паметници и др., информират от пресцентъра на общината.

В края на срещата участниците се споразумяха в рамките на един месец отново ще се проведе втора среща, на която ще се обърне внимание на това какво е направено и какви бъдещи мерки трябва да бъдат предприети.

Порои се очакват в Бургас, препоръчват на хората да си останат вкъщи

Община Бургас предупреждава гражданите да бъдат особено предпазливи и при възможност да не излизат навън, защото метеорологичната про...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас