БСП: Заради ГЕРБ в Бургас не може да се открие медицински факултет

42894
БСП: Заради ГЕРБ в Бургас не може да се открие медицински факултет
Снимка: Thinkstock/Guliver

Днес Народното събрание трябваше да гласува седмична програма за работа, съгласно която в точка 12 беше предвидено гласуване проект за решение на предложение на Министерския съвет за откриване на факултет "Обществено здраве и здравни грижи" в структурата на университет "Проф. д - р Асен Златаров" - Бургас. Това заяви червеният депутат Атанас Зафиров, съобщиха от пресцентъра на БСП.

За съжаление, но и без да се изненадваме, групата на ГЕРБ за пореден път бойкотира работата на Народното събрание, като не се регистрира за кворума, с което, освен че провалиха обсъждането и приемането на 11 особено важни законопроекта, поправки и допълнения, в т. ч. по Закона за здравето, Закона за защита на потребителите, Закона за автомобилните превози, Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (много важен, за да няма повече тефтерчета "Златанов") и редица други, то на практика провалиха възможността още тази година да започне прием в новия факултет.

Неслучайно вчера, на пресконференция в Бургас, изразих основателни съмнения в намеренията на бургаските депутати от ГЕРБ реално, а не на думи да подкрепят това изключително важно за града ни и системата на здравеопазването решение, казва Зафиров. На практика за пореден път дребнопартийните сметки надделяха над обществения интерес. Явно колегите трудно приемат, че за разлика от тях ние изпълняваме своите обещания, заявява депутатът.

Групата на БСП беше и остава решена докрай да изпълни поетите към гражданите на Бургас ангажименти, уверява Зафиров.

Община Бургас единствена отпуска средства за Многопрофилната болница

Инвестициите в общинското здравеопазване се извършват както със средства от бюджета на общината, така и с външни средства чрез проекти,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com