X
 
 

Цацаров развенча Борисов и Бъчварова - Очите не е проверяван, има разследван следовател

1763 1
Цацаров развенча Борисов и Бъчварова - Очите не е проверяван, има разследван следовател
Снимка: БГНЕС
Има разследван служител на реда заради връзки с Димитър Желязков - Митьо Очите. Освен това престрелката в ресторант "4 you" не е заради място за паркиране. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в на нарочна пресконференция в Бургас.

По думите му следовател Иван Христов, който отговаря за Слънчев бряг, е обект на разследване заради връзки с Митьо Очите. През цялата седмица е течала проверка на работата на Христов и са се правели съпоставки с резултатите му през годините.

Познато - Цветанов обвини предишните управляващи за случая с Митьо Очите

„Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един сектор?” - по този начин Цветан Цветанов отговори на въпрос...

Цацаров каза, че не може да се говори за политически чадър над Желязков, след като е излязъл от затвора, но не изключи връзки с представители на МВР и на съдебната власт. Конкретно за следователя Христов, главният прокурор каза, че мястото в Слънчев бряг вече е закрито и той ще бъде преместен в Бургас, информира "Правен свят". В момента Христов е в болничен.

"Мерките няма да приключат само с това. Колеги от Софийска градска прокуратура, които бяха около седмица в Бургас, извършиха множество активни действия по разследването. Всички те са свързани с въпросния следовател, с начина по който той работи, с начина по който упражнява фактическа търговска дейност, ако мога така да се изразя и с начина, по който рефлектира неговото пребиваване на територията на Слънчев бряг върху цялостната работа", добави Цацаров, като не потвърди категорично информациите, че следовател Христов е имал заведение в курорта. Едно такова заведение обаче било обект на засилена данъчна проверка от НАП.

Относно Митьо Очите, главният прокурор посочи, че той е възстановил и доразвил дейността си в региона, следа като е изтърпял присъдата си и не е бил обект на никакви проверки или разследвания.

"Този човек, изтърпял своето наказание, в един момент възстановява цялата си мощ, целия си икономически потенциал под формата на легална търговска дейност. И целия си икономически и силов потенциал, под формата на нелегална дейност, включително и търговска. Това означава, че за периода, от който той е започнал да прави това или по някакъв начин е запазил съществуващото до момента, а след това го е доизградил, това в много случаи дори не е било обект на наблюдение, камо ли на разследване", каза Цацаров и допълни, че първоначалните мерки, които би трябвало да се вземат, са отговорност на МВР.

Версията на Бъчварова: Митьо Очите много го било страх от властта, затова тръгнал да стреля

По-важно е, че много бързо се установиха участниците в престрелката в Слънчев бряг. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова отговори ...

Главният прокурор категорично отрече упорито лансираната от МВР версия и дори от премиера Бойко Борисов, че инцидентът между групите на Митьо Очите и на Божидар Кузманов е бил заради спор за паркомясто. "Тук не можем да говорим за спор за паркомясто, пресата въведе сполучливото определение наркомясто (бел. ред. - думи на водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев). За ръководството на прокуратурата е безспорно, че това е спор за място – за територия, която да бъде източник на доходи от престъпна дейност. Този спор е намерил опит за решение в инцидента на 8 юни", категоричен беше Цацаров.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов каза, че по разследването за опит за убийство на Желязков, са задържани и обвинени още двама души - Георги Иванчев и Радослав Димитров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители