Глоба от 1500 лева за продавач на царевица на плажа

8043
Глоба от 1500 лева за продавач на царевица на плажа

В разгара на летния сезон, летуващите по родното Черноморие трябва да знаят, че е изключително рисковано да консумират храни от разносна търговия по плажа. Една от най-разпространените стоки на пясъка е царевицата – тя е най-търсена и най-предлагана, предаде БГНЕС.

Днес (9 юли) обаче продавач на "топлата, млечна и прясна царевица, гимнастика за зъбите" беше "зарадван" с глоба в размер на 1500 лева. Инспекторите на областната дирекция по безопасност на храните в Бургас провериха предлагане на храни на Северния плаж. Ако нелегалният търговец бъде хванат още веднъж да разнася тенджерата с варена царевица по плажа, глобата ще бъде в троен размер – 4500 лева.

От началото на летния сезон инспекторите в Бургаско са извършили над 150 проверки на обекти за търговия с храни, заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, както и предлагащи оферти за почивка от тип "all inclusive".

"Извършваме засилени проверки на обектите за търговия с храни в курортите. Целта ни е да гарантираме безопасността на храните, без риск да бъде развалена почивката на летуващите от хранителен инцидент", каза директорът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев. Той обясни, че концесионерите на плажове трябва да следят да не се продават нерегламентирано храни. Ако забележат, или имат съмнения при предлагането на храни те трябва своевременно да сигнализират институциите.

Детска работилница за царевични фантазии отваря врати в Етнографската къща в Исперих

Детска работилница за царевични фантазии ще започне да работи от днес в Етнографската къща в Исперих. Инициативата е в рамките на Дните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас