На 1 април стартира приемът в бургаските ясли и детски градини

1675
На 1 април стартира приемът в бургаските ясли и детски градини
Снимка: iStock

Утре, 1 април, от 08.00 часа електронната система на Община Бургас за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще бъде активирана в режим за кандидатстване. Всички родители могат да запишат онлайн децата си от уюта на своя дом, използвайки възможностите на платформата за записване на електронен адрес: https://www.dzburgas.org/ 

Тези от тях, които по някаква причина нямат възможност да използват удобството на системата за прием, могат да направят това на място в съответната детска градина.  

Отпускат финансова помощ за семейства, чиито деца не са приети в детска градина

Държавата ще разпредели допълнителни финансови средства за семейства, чиито деца не са успели да влязат в детски гадини. Това заяви на ...

Тази година Община Бургас успя за пореден път да увеличи свободните места за прием в яслите и детските градини. Свободните места в самостоятелните ясли в момента са 976 при 971 през 2021 г., а за записване в първа градинска група са 1689 при 1522 през миналата година.  

Това стана възможно, след като само в последната една година местната администрация построи две нови детски градини – „Морско конче“ в ж.к. „Братя Миладинови“ със 100 свободни места за 1, 2 и 3 градинска група и „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ с още 36 нови места в 1 група. Прием тази година ще има и в ДГ „Пинокио“ – 50 места в 1 група.  

За спокойствието на родителите, които живеят в централните части на града, общинската администрация обедини всички детски заведения, попадащи в ЦАУ „Зора“ и ЦАУ „Приморие“, общо 18 на брой. Това означава, че те могат да кандидатстват за място във всяко едно от тях, стига то да попада в обхвата на посочените два административни центъра.

Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За сравнение – дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка.  

Таксите за детските градини и ясли отпадат от 1 април в Русе

Днес общинските съветници гласуваха с мнозинство отпадането на таксите за детските градини и яслите на територията на община Русе, коет...

Община Бургас напомня на родителите, които ще записват за първи път децата си, използвайки електронната система за прием, че информацията за самостоятелни ясли, детски градини и подготвителни групи в училища в нея касае наименованията на съответните Центрове за административни услуги, а не имената на жилищните комплекси. Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.

При записани деца за прием в една и съща градина с равен брой точки под внимание се взима времето на регистрация. Кандидатстването за прием в самостоятелни ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще продължи от 08.00 часа на 1-ви до 18.00 часа на 21-ви април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени от 10.00 часа на 6-ти май, а родителите на класираните деца трябва да ги запишат в детското заведение, в което за приети от 9-ти до 16-ти май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com