Община Бургас даде подслон на семейство, останало без жилище след пожар

826
Община Бургас даде подслон на семейство, останало без жилище след пожар
Снимка: Община Бургас

Ваня Николова и двамата ѝ синове Павел и Диян все още преживяват кошмарната нощ от средата на януари, когато пожар унищожи дома им в село Брястовец до основи. В дните след трагедията тримата намират квартира, която се състои от една стая. Помещението е без баня и кухня.

След злощастния инцидент мнозина помагат с дрехи и храна на пострадалите, но семейството трудно преживява в тежките условия. Затова Община Бургас предприе необходимите стъпки, за да осигури по-добро жилище за Ваня и двете деца. Тримата вече са настанени в общинско жилище, което е изцяло обновено. За да се ускори тази процедурата, Комисията по жилищно настаняване към Общинския съвет заседава извънредно за вземането на необходимото решение.

7 сигнала за задушлива миризма са получени в РЗИ-Бургас

7 сигнала за задушлива миризма са получени в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас и на националния телефо...

Община Бургас със свои средства направи цялостен ремонт на апартамента, в който се нанася пострадалото семейство. Жилището е изцяло обзаведено и разполага с всички необходими удобства за едно тричленно семейство.

Изключително ценна помощ за семейството оказаха членовете на фейсбук групата "Мамите на Бургас". За кратко време тази общност направи много за подпомагането на Ваня, Павел и Диян, като им осигури телевизор, пералня, кухненски електроуреди и друго обзавеждане.

"Благодаря на всички хора, които ни помогнаха в този тежък момент. Никога няма да забравим добротата ви и ще бъдем винаги признателни. Жилището, което ни предостави Община Бургас, е много уютно и в него има всичко, което ни е необходимо", каза Ваня Николова при получаването на ключовете за апартамента.

За подпомагането на семейството средства дариха много бургазлии. С парите самотната майка ще може да покрива първоначално таксите и текущите сметки за издръжката на дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас