X
 
 

Почистващи фирми обещават, че Бургас няма да бъде изненадан от първия сняг

488 0
Почистващи фирми обещават, че Бургас няма да бъде изненадан от първия сняг
Снимка: община Бургас
Община Бургас провери фирмите, които извършват зимно поддържане на пътищата в Бургас. Служители посетиха базите на дружествата "Нелсен Чистота" ЕООД и "Чистота" ЕООД. Целта на проверката е да се разбере има ли нужните материали, които са необходими за обезопасяване на настилките при зимни условия.

Actualno.com потърси за потвърждение Георги Иванов, който е зам.-директор на "Нелсен Чистота" ЕООД“: “Всички машини са готови, имаме заредени достатъчно количества инертни материали за да обезопасяваме хлъзгавостта по пътищата, автомобилите ни са преминали зимни прегледи. Те са някъде около 32 на брой. По нареждане на община Бургас сме в готовност да обезопасим надлезите и кръговите движения. Засега нямаме сигнали за произшествия и хлъзгави пътища в града. Подготвяме групи от наши служители, които при аварийни ситуации да са в готовност да дойдат на работа“.

Достатъчни са количествата от пясък, сол, луга, препарат Антилед, които ще се разпръскват от специалните машини на фирмата при снеговалеж.

Actualno.com се свърза и с общинската фирма за управление на отпадъци "Чистота" ЕООД, която също беше проверена за своята готовност за зимата. От там обаче, бяха категорични, че не желаят да дават обяснения и да отговарят на въпроси на журналисти по темата с подготовката на фирмата за реакция при зимни условия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално