Почивката през лятото - мираж за бургазлии

1397
Почивката през лятото - мираж за бургазлии
Снимка: iStock/Guliver

Повечето бургазлии не могат да си позволят да почиват през лятото. Тогава жителите на морския град обикновено посрещат гости или работят в близките курорти. Това не се отнася за всички, но процентът на хората, заети в туризма е голям. Всяка пролет бюрата по труда в града, отчитат масово понижение в броя на безработните.

Новите регистрации на хора, търсещи работа започват наесен, когато повечето морски хотели затварят врати. Това е времето за почивка на бургазлии и хората от региона, които не могат да помислят дори за ден отсъствие от работа по време на сезона.

Станете бургазлии за един ден! (СНИМКИ)

Бургас е градът, в който никога няма да се изгубите, а причината за това е една - красивата стихия морето. Хората тук сякаш винаги зная...

Проучване по туристическите агенции в града на Actualno.com показа, че тази тенденция е от години. Мария Бакърджиева работи в „Отдел резервации“ на туристическа фирма с офис и в Бургас. Тя споделя своите наблюдения: „Много хора от Бургас избират точно зимата за почивка. Насочват се към по-топли дестинации, като Дубай, Египет. Зимата им е по-свободна, лятото почти няма организирани пътувания от бургазлии. До хиляда лева може да се намери такава оферта. Като се има предвид, че всичко е организирано - от самолета, автобуси, екскурзовод и е много удобно. Това е хитът сега. Февруари, март, тогава най-много са записванията.“

Балканите също са предпочитано място за хората от региона. Близостта с Турция, ниската стойност на лирата и възможността да се пътува с автобус, прави дестинацията също толкова желана. Разстоянието Бургас - Истанбул е 332 км и не е проблем да бъде изминато с туристически автобус.

„Обикновено при нас след септември, октомври, започват масово записванията. В Турция, туристите ходят не само на пазар, но и по исторически места, на почивка в хотели с басейни и дори на море в районите на Анталия и Мармарис, където е топло и през зимата“, добавя Мария Бакърджиева.

Деца от специализирано училище в Бургас получиха подаръци

Полицаи от Бургас, които играха футбол благотворително, връчиха събраната сума на децата, за които беше предназначена. Това са възпитан...

Българската църква „Св. Стефан“ в Истанбул е едно от най-повещаваните места. Туристи от целия свят се стичат за да видят уникалната желязна църква. След реставрацията, храмът буди още по-голям интерес. Европейските столици Рим, Париж, Виена, Лондон са все дестинации към които интересът никога не намалявал.

Всяко пътуване носи удоволствието от срещата с непознатите места, отдих и щастието да се завърнеш у дома. До началото на новия летен сезон - 2019 година, остават няколко месеца. Дотогава бургазлии, работещи в курортните селища, могат да си позволят да бъдат туристи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

В Бургас превръщат къщата на композитора Георги Шагунов в Дом на музиката

Обновяват осветлението в още няколко квартала в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас