Пребит в центъра на Слънчев бряг: От РУД Несебър искаха да не подавам жалба

14004
Пребит в центъра на Слънчев бряг: От РУД Несебър искаха да не подавам жалба

За останал без последствия побой от страна на измамници в Слънчев бряг алармира Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ).

Според информацията пострадалият се казва Иван Искров, като по негови думи той е бил пребит от криминално проявен на име Станислав, с прякор Тачката, който е добре известен на полицията в Несебър. Искров работи като консултант-продавач в туристическа фирма и е нападнат от Тачката и негов съмишленик, защото си позволява да защити служител на чейндж бюро в близост до хотел „Байкал”, хотел „Меридиан” и ресторант „Пикадили” в Слънчев бряг.

Две обвинения срещу Марешки, грозят го до 8 години затвор

Скандалният варненски бизнесмен Веселин Марешки ще трябва да се изправи пред съда, след като Варненската окръжна прокуратура внесе офиц...

По думите на пострадалия нападателите му се занимавали с незаконна търговия с валута. Заради побоя Искров си изважда медицинско в Бургас, тъй като има травма на дясното око и временно повишение на диоптрите. Той подава жалба и до Районното управление в Несебър, като първоначално МВР се заема със случая му, след неколкократни уверения от страна на полицаи, че знаят кой е нападателят му. В крайна сметка обаче полицай на име Минчев опитва да разубеди Искров да не подава жалба, като дори посочва, че нападателят му искал да го съди за изнудване, защото в опита си да защити служителя на чейндж бюрото Искров е излъгал, че е полицай, представяйки карта за градския транспорт от Прага. По думите на Искров друг, явно по-висшестоящ полицай, му е казал, че много говори, че смърди на алкохол и че му пречи да работи, както и че не е трябвало да се връща от България в Чехия. На всичкото отгоре полицаите ми казаха, че е мое задължение да си намеря свидетели, които да потвърдят за побоя и че охранителната камера, която се намира до работното ми място, всъщност е поставена там "за парлама", твърди Искров.

Заради този случай от ОЗГБ питат дали полицията в Несебър опъва чадър над криминално проявени лица, дали ще има наказания за полицаите, увещавали пострадалия Иван да не подава жалба и защо не е издаден номер на жалбата, която Искров е подал в крайна сметка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com