X
 
 

РИОСВ - Бургас провери сигнал за замърсяване на въздуха в града

237 0
photo of РИОСВ - Бургас провери сигнал за замърсяване на въздуха в града
Снимка: Actualno.com
Експертите от РИОСВ - Бургас извършиха проверка на всички автоматични измервателни станции за контрол качеството на въздуха – Автоматична измервателна станция (АИС) „Долно Езерово“, АИС „М. Рудник“, ДОАС - РИОСВ във връзка с постъпили в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас сигнали на „зелен телефон“ от 23.30 до 01.00 часа на 08 март 2018 г. срещу 09 март 2018 г. от граждани за задушлива миризма на ароматни въглеводороди в комплексите „Славейков“, „Изгрев“, „Лазур“, „Братя Миладинови“ и квартал „Ветрен“, РИОСВ - Бургас, съобщиха от Екоинспекцията в града. Установи се, че няма регистрирани превишения на праговите стойности на нормите на контролираните замърсители в атмосферния въздух.

В ежедневния рапорт на оператора „Лукойл Нефтохим Бургас“АД до РИОСВ - Бургас е докладвано, че дружеството не е в експлоатация от 01 март 2018 г. поради капитален ремонт. Започнати са извънредни проверки на единната противоаварийна служба, при което не са констатирани миризми. Забранени са всички дренирания на апарати и оборудване към въздушна и водна среда. Прекратени са всички технологични дейности с потенциален риск от емисии на въглеводороди.

В Бургас ремонтират най-пострадалите улици

Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за възстановяване и обезопасяване на пътната мрежа в Бургас, заради отделни наруше...

РИОСВ – Бургас ще продължи да информира за състоянието и качеството на атмосферния въздух.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално