X
 
 

Ученици и учители даряват кръв в болницата в Бургас

434 0
photo of Ученици и учители даряват кръв в болницата в Бургас
Снимка: МБАЛ Бургас
Ученици от гимназията по туризъм в Бургас станаха част от проекта "Това не си го правил". Инициативата за него е на УМБАЛ Бургас и Института за здравно образование, а целта е завършването на средното образование да бъде запомнено по един различен начин. Абитуриенти дариха кръв за нуждаещи се хора и дори проследиха следващата част от процеса. Те се срещнаха с деца, които се нуждаят от кръвопреливане всеки месец, заради заболяването таласемия.

Началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Тодор Бояджиев отговори на въпросите на зрелостниците свързани с даряването на кръв. Всички те участват за първи път в подобна инициатива. Част от техните преподаватели също се включиха в благородното начинание.

"Отправяме покана и към други училища да се включат в проекта с колективно кръводаряване. Благодарим им и ги поздравяваме като сериозни, възрастни хора", каза д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ Бургас.

Постоянният недостиг на кръв и кръвни продукти е един от сериозните проблеми на здравеопазването у нас. Около 8000 души даряват кръв годишно в бургаската многопрофилна болница. Целта на проекта е не само техният брой да се увеличи, но да се промени отношението на хората към самото кръводаряване.

Младите кръводарители от гимназията по туризъм получиха грамоти за достойната си постъпка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...