Учителите от Бургаско на курс за задължителното обучение по английски в детските градини

2234
Учителите от Бургаско на курс за задължителното обучение по английски в детските градини
Снимка: Getty Images/Guliver

Сформиран е екипът от учители, които да преподават английски език в бургаските детски градини. Те участват в обучение с представители на издателството, с чиито учебни материали ще се работи, информира Дарик нюз.

Кметът Димитър Николов се срещна с преподавателите, за да им пожелае успешна учебна година.

Има голяма вероятност учителите де останат без обещаното увеличение на заплатите

Заплатите на учителите няма да бъдат увеличени, ако за следващата година не се намерят още 90 млн. лв. Вместо това те щели да получат е...

"Приемете работата си като мисия. На първопроходниците никога не им е лесно, но можете винаги да разчитате на моята помощ. От резултатите, които ще постигнете, зависи успешното реализиране на следващия етап от нашия проект - детски интернет за четири и петгодишните. Давайте предложения за оптимизация в движение, за да бъдем максимално полезни на децата и родителите", каза кметът.

Младите учители са единодушни, че едно от първите неща, на които ще научат своите възпитаници, е да пишат и изговарят I LOVE BURGAS.

От тази година Община Бургас промени учебната програма на детските си градини, като въвежда навсякъде изучаване на английски език. На 15 септември децата на 5 и 6 години /3-та и 4-та възрастова група/ ще овладяват базовия бизнес език на съвременния свят 2 часа седмично.

Общината назначи преподавателите и осигури учебниците, така че разходът за родителите е нулев. С тази пилотна за страната инициатива английският език става част от официалната учебна програма на детските градини. Досега той се изучаваше на отделни места като извънкласна дейност, която се заплаща допълнително.

Такева: Проблемът с липсата на учители вече е политически

От Синдиката на българските учители са договорили допълнителни 20 млн. лева за бюджета на образованието за тази година, съобщи в Добрич...

В Бургас английски се въвежда в 127 градински групи с 3893 деца. Целта е градът да бъде адекватен на съвременните изисквания на пазара на труда. Това е инвестиция в развитието на важните за бургаската икономика туристически, аутсорсинг и IT сектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас