X
 
 

В Бургас асфалтират през нощта, за да се облекчи движението възможно най-бързо

7909 0
photo of В Бургас асфалтират през нощта, за да се облекчи движението възможно най-бързо
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Една от натоварените улици в Бургас ще бъде асфалтирана през нощта, за да не създадат проблеми на хората, които използват градския транспорт, съобщи за Actualno.com Чанка Коралска, която е зам.-кмет по строителство, инвестиции и регионално развитие.

„Когато се полага последният слой асфалт по улица „Стефан Стамболов“ ще се работи през нощта. Засега планираме това да е в сряда срещу четвъртък вечерта следващата седмица. Там се намира централна автобусна спирка за голяма част от градските и междуградските автобуси. Не можем да си позволим придвижването на хората до домовете им, до работа и други места в града да бъде затруднено. Затова от общината изискахме от фирмата да направи организация и те имат готовност да работят през нощта“.

Чанка Коралска, зам.-кмет на Бургас: Започваме втора инвестиционната зона върху 600 декара площ

Бургас е един от градове, които са най-хвалени, откакто ГЕРБ стана първа политическа сила в България. Какво става и какво предстои на г...

В града предстоят и други пътни ремонти. Един от тях е по булевард „Демокрация“, който е част от голям проект. В него се включва улица „Стефан Стамболов“ в участъка от кръговото движение на входа на града до булевард „Тракия“ и другото платно на улица „Стефан Стамболов“ пред многопрофилната болница. След това ремонтите продължаваме към улица „Булаир“. Те ще се правят и следващата година, защото са по проект, чийто срок е до 2020 година.

В момента в града се правят основно кърпежи на пътните настилки, които представляват подготовка на улиците за зимния сезон. Те ще продължат до края на месец ноември, ако времето позволи. По този повод Чанка Коралска добавя още: “Тази година се очаква октомври да е подходящ за подобни дейности, така че ще успеем да закърпим улиците и да довършим някои обекти които сме започнали. Това са паркингите пред блок 16 в комплекс „Изгрев“ и до блок 415 в „Меден рудник“. Мога да кажа, че към момента сме реализирали повече от 1200 паркоместа. Ние си поставихме амбициозната цел да са над хиляда и я постигнахме. Паркингът на булевард „Мария Луиза“ все още не се изгражда заради съдебни дела. Той е по обществена поръчка и в момента тя се обжалва. Делото е във ВАС, на 20 октомври съдът ще се произнесе. Комисията за защита на конкуренцията вече се произнесе в полза на община Бургас. Очакваме ВАС да потвърди това решение и ще стартираме с ремонта“.

Последната информация по темата с ремонтите по пътните артерии в града е свързана с въвеждането на временна организация на движението по улица „Янко Комитов“ и касае времето от 7 до 8 октомври. Там ще се извършени строително-монтажни дейности, които ще затруднят движението на светофарното кръстовището до търговския център. Службите за контрол на трафика препоръчват на водачите на автомобили да спазват временна организация на движение и да използват обходни маршрути, за да се избегнат задръствания и инциденти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално