X
 
 

В Бургас се появиха касови бележки на китайски (СНИМКИ)

2994 0
photo of В Бургас се появиха касови бележки на китайски (СНИМКИ)
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Националната агенция за приходите ще затвори магазини, които продават китайски стоки в Бургас. Причината е нарушение, което може да се определи и като куриозна ситуация. При проверка, с така наречения „таен клиент“, специалисти от звеното „Фискален контрол“ закупили стока и получили касова бележка на китайски език. След като показали документите си и продължили проверката в магазина, данъчните открили и други нарушения.

Проверки са извършени едновременно в три китайски магазина в града. В някои от тях, клиентите, въобще не са получили касова бележка.

„Не сме се натъквали досега на подобна ситуация. Най-вероятно става дума за софтуер за стоковите наличности. Той е свързан с принтер, от който вместо задължителните фискални бонове, след заплащане от страна на клиента, се издава бележка с надпис на закупената стока на български, а всичко останало в бележката е на китайски език. Интересно е, че магазините разполагат с касови апарати, но рядко ги използват. Като начало, търговските обекти ще бъдат запечатани“, коментира началникът на отдел „Оперативни дейности“ на звеното „Фискален контрол“ Бургас Даниел Вълканов.

По повод скандалната ситуация от НАП съобщават, че приемат сигнали от граждани за обекти, които не издават фискални бонове на телефона или електронната поща на държавната институция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители