В сила остава частичното бедствено положение в Бургаска област

894
В сила остава частичното бедствено положение в Бургаска област
Снимка: МРРБ

В сила остава частичното бедствено положение в Бургаска област, където пороите и наводненията нанесоха сериозни материални щети и причиниха смъртта на трима души.

В националната дарителска кампания, организирана от Българския Червен кръст в подкрепа на пострадалите от наводненията в Бургаска област, вече са събрани близо 105 хиляди лева. Средствата са постъпили по сметките за три дни, съобщиха от БЧК.

За три дни БЧК е събрал 104 997 лв. дарения за пострадалите от наводненията в Бургаско

Националната дарителска кампания за три дни набра сумата 104 997 лв., съобщиха от БЧК. Днес доброволци и служители на БЧК от Бургас и ...

Кампанията продължава, като дарения може да се правят чрез SMS на кратък номер 1466.

Над 50 къщи, пострадали при наводнението в бургаското село Ливада, бяха почистени с помощта на доброволци. В акцията се включиха участници от Организацията за закрила на българските граждани, жители на варненския квартал Аспарухово, хора от съседните села и депутати. Все още продължава издирване на жената, изчезнала при наводнението в село Черни връх.

Над 50 доброволци за 6 часа успяха да почистят от тинята къщите на хората от село Ливада. Два багера, предоставени от община Камено, разчистват от калта пък улицата и района. Утре изхвърлената от домовете покъщнина се очаква с товарни коли да бъде пренесена на временните площадки за събиране на отпадъците. Пак утре 40 военнослужещи ще бъдат изпратени тук, в двете села Тръстиково и Ливада, за да помагат в разчистването на районите от кал и боклуци.

Очаква се от Дезинфекционната станция в Бургас да изпратят екипи, за да напръскат с препарати домовете. Междувременно рибари, водолази, огнеборци, полицаи и доброволци продължават операцията по издирването на изчезналата жена в Мандренското езеро. Ако не успеят да я открият и днес, утре спасителните екипи ще продължат търсенето в района на напоителния канал край село Черни връх.

Затруднено е движението по пътя Бургас-Средец

Затруднено е движението по пътя Бургас-Средец. Причината е пропаднало пътно платно при наводненията от последните дни. Между селата Че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com